compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Elementele de bază
  5. Fertilizatori și protecția plantelor
  6. Fertilizarea naturală cu fertilizatorii din lână de oaie

Fertilizarea naturală cu fertilizatorii cu lână de oaie de la COMPO

Lâna de oaie nu se folosește doar pentru a face pulovere, ci capacitatea sa de absorbție face ca aceasta să fie o componentă extraordinară pentru fertilizatori. Fertilizatorii organici cu eliberare lentă de la COMPO conțin lână de oaie și sunt soluția perfectă pentru grădinăritul organic

Secretul lânii de oaie

Fertilizarea sustenabilă cu lână

Oile sunt deseori folosite pentru îngrijirea zonelor rurale Acum acestea se pot face utile chiar și în grădină - nu pentru a tunde iarba, ci cu lâna lor. Oile trebuie să fie tunse în fiecare primăvară, pentru ca lâna lor deasă să nu se încâlcească. În funcție de rasă și de vârsta acestora, se adună în medie 3,5 kg de lână.

Această resursă ecologică și regenerabilă oferă o mulțime de nutrienți pentru plante, care stimulează creșterea, de exemplu azot, potasiu și fosfat, proaspăt obținuți de la oaie. De asemenea, lâna are proprietăți foarte bune de stocare a apei altfel oile s-au uda până la piele atunci când plouă.

compo image

Fertilizatori organici cu eliberare lentă de la COMPO, cu lână de oaie

Extrudată în peleți cu ajutorul altor componente naturale, cu un efect instant și pe termen lung, care, într-un mod destul de întâmplător, stochează apă și îmbogățesc solul, lâna joacă un
rol foarte important în fertilizatorul organic cu eliberare lentă de la COMPO. Efectul de stocare a apei îmbunătățește alimentarea plantelor cu apă, în special în perioadele secetoase, iar efectul de umflare afânează solul. Rădăcinile plantelor dumneavoastră vor beneficia de un aport mai bun de oxigen și se va evita îmbibarea. Nutrienții din lână sunt eliberați în plante în mod continuu pe o perioadă lungă de timp. Apoi lâna se transformă în humus, cu ajutorul râmelor. Peleții fertilizatori se introduc în sol primăvara sau se așază direct în groapa de plantare.

Pe lângă o versiune universală, sunt disponibili șase fertilizatori speciali din lână de oaie și pentru trandafiri, rododendron, conifere, coacăze, roșii și straturi înălțate. În paranteză fie spus, toată lâna folosită în produsele COMPO provine din Europa. Astfel se evită rutele lungi de transport, iar fermele de oi beneficiază de sprijin, promovând peisajul natural și cultural local.

compo image

Distribuie