compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Grădină
  5. Îngrijirea grădinii
  6. Despre hortensii în mod special: Tot ce trebuie să știți despre hortensii

Despre hortensii în mod special

Tot ce trebuie să știți despre hortensii

Cu abundența lor florală plină de culoare, acestea sunt veșnic verzi pe pervaz, pe balcon sau în grădina dumneavoastră: hortensiile. Dacă se selectează soiul potrivit și sunt îngrijite corespunzător, acestea ne fascinează pe toată perioada verii, cu farmecul lor nostalgic. Și, datorită înfloririi lor abundente, sunt foarte atrăgătoare atât în straturi, cât și în jardiniere. Aflați aici tot ce trebuie să știți despre hortensii și cum trebuie să le îngrijiți.

Cum puteți îngriji cel mai bine hortensiile

Numele său dezvăluie de ce are nevoie hortensia pentru o dezvoltare optimă: „Hydrangea” provine din limba greacă și este alcătuit din două cuvinte: „hydro” (apă) și „angenion” (vas). Udarea hortensiilor în mod regulat este unul dintre cele mai importante elemente ale îngrijirii acestora - iar lucrul acesta este valabil în mod special pentru plantele din jardiniere. La fel ca rododendronul, azaleele și cameliile, hortensiile sunt plante acidofile care prosperă cu puțini nutrienți și într-un sol acid. Aveți nevoie de un sol special, bogat în nutrienți și cu o valoare scăzută a pH-ului, pentru a asigura o creștere sănătoasă.

Vă așteaptă o vară extrem de uscată? Alegeți soiurile rezistente la căldură!!

Nu toate soiurile fac față căldurii și secetei care vine odată cu aceasta. S-a demonstrat că soiurile de hortensii hydrangea aspera, quercifolia și paniculata pot rezista mai bine decât altele, în verile toride.

compo image

Culoarea albastră și fertilizarea hortensiilor

În cazul hortensiilor albastre, asigurați-vă că folosiți doar apă moale, în caz contrar hortensia dumneavoastră v-ar putea surprinde cu flori roz în cel de-al doilea an. În cazul în care o hortensie albastră se colorează în roz sau în mov, acesta este un semn că valoarea pH-ului din sol nu satisface nevoile plantei. Hortensiile roz conțin pigmentul delfinidină, care creează abundența florală de culoare albastră, alături de micronutrientul aluminiu și de un sol acid (valoarea pH-ului de aproximativ 4-5). Dacă folosiți apă dură, aceasta crește valoarea pH-ului din sol, iar aluminiul nu mai poate fi absorbit prin rădăcini. În cazul unei plante de culoare albastră, îi puteți o mână de ajutor culorii intense;

Vă recomandăm să folosiți un fertilizator lichid, adaptat nevoilor plantei, pentru fertilizarea hortensiilor. Astfel, hortensiile dumneavoastră primesc toți nutrienții de care au nevoie pentru o dezvoltare optimă o dată pe săptămână atunci când sunt udați.

Cum se curăță hortensiile în mod corespunzător

Hortensiile se curăță diferit, în funcție de soiul lor. Dacă respectați regulile de mai jos, plantele dumneavoastră vă vor mulțumi, printr-o viață lungă și prin florile bogate:

  • Pentru a vă asigura că tulpinile hortensiilor paniculate și a celor sălbatice suportă greutatea florilor în condiții de vreme rea, acestea trebuie curățate de uscături primăvara sau toamna târziu. Doar astfel pot crește vlăstari puternici și se poate forma un cadru des cu flori din plin.
  • Hortensiile franțuzești, hydrangea macrophylla și hortensiile cățărătoare își dezvoltă florile cu un an înainte. Așadar, îndepărtați vechii vlăstari imediat după perioada de înflorire. Evitați curățarea prea temeinică primăvara, îndepărtați doar părțile moarte și înghețate de deasupra ultimilor muguri;
  • Soiul „Endless Summer” face excepție de la această regulă: Spre deosebire de alte hortensii franțuzești, aceasta nu se supără dacă o curățați temeinic primăvara și vara, înmugurind și înflorind din nou în toată splendoarea.

Prezentare generală a celor mai importante soiuri

Hortensiile: Forme și culori diverse

Clasică

Hortensia franțuzească

Delicată

Hydrangea macrophylla

formă-de-clopoțel

Hortensia sălbatică

Suplă

Hydrangea aspera

Înaltă și zveltă

Hortensia paniculată

Târâș

Hortensia cățărătoare

Cum puteți ajuta hortensiile să supraviețuiască iernii

Acoperiți hortensiile cu tufăriș sau cu rămurele de brad pe perioada iernii pentru a o proteja de îngheț, iar astfel vă veți putea bucura de minunile ei florale și la anul. Lucrul acesta este important mai ales în cazul hortensiei franțuzești și pentru Hydrangea macrophylla, care își formează mugurii în anul anterior. Dacă este posibil, toate hortensiile din ghivece și jardiniere trebuie ferite de îngheț pe perioada iernii. Dacă nu le puteți muta într-o încăpere sau într-o grădină de iarnă, un loc însorit de pe balcon, protejat de vânt, poate fi căminul lor pe timpul iernii. Însă ghivecele trebuie să aibă un diametru de cel puțin 40 cm și să fie protejate de frig cu ajutorul unui material nețesut sau cu o pânză groasă.

Aceste produse sunt potrivite pentru hortensiile dumneavoastră

Distribuie

compo image

COMPO. Plante frumoase pur şi simplu

Află mai multe despre firma noastră