compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Plante de interior
  5. Cele mai bune sfaturi pentru brazii care își pierd acele

Cele mai bune sfaturi pentru brazii care își pierd acele

Acele brazilor încep să cadă în apartamentul sau în casa dumneavoastră și pot stria bucuria Crăciunului. Căderea acelor depinde în principal de tipul bradului, de locul în care este așezat și de îngrijirea acestuia. Aflați aici ce puteți face pentru a opri căderea acelor.

Sfatul nr. 1: Alegeți soiul potrivit de brad

Dacă acele au început să cadă, deja este prea târziu. Prin urmare, este important să rețineți toate sfaturile de la început. Când alegeți bradul, vă puteți lua măsuri de precauție alegând soiul potrivit. În funcție de soiul ales, acele acestora cad mai repede sau mai târziu. Bradul caucazian sau nobil este foarte potrivit pentru șederi îndelungate în camera de zi.

Este foarte bine dacă îl cumpărați de la distribuitorii mai mici de pe plan local, brazii pe care îi vând aceștia sunt proaspeți și nu au fost păstrați prea mult timp. De asemenea, puteți verifica ușor când au fost tăiați, uitându-vă la suprafața tăieturii. Cu cât este mai întunecată suprafața tăieturii, cu atât mai mult timp a trecut de când a fost tăiat. În mod alternativ, dacă doriți să fiți absolut sigur, bradul dumneavoastră de Crăciun poate fi tăiat sau scos din pământ la distribuitorul local, în mod ideal după ce faceți o rezervare. Astfel, puteți obține un brad frumos la momentul potrivit și îl tăiați doar când aveți nevoie de el

compo image

Sfatul nr. 2: Evitați fluctuațiile de temperatură

După ce ați ales un brad frumos și l-ați adus acasă, este recomandabil să îndepărtați plasa imediat, pentru ca ramurile să se poată deschide. Înainte de a-l aduce în casă, bradul trebuie păstrat într-un garaj, într-un balcon protejat de vânt sau într-un hol răcoros timp de o zi. Astfel se evită diferența mare de temperatură și bradul nu își pierde acele atât de repede.

Sfatul nr. 3: Mențineți umiditatea bradului de Crăciun

Pentru că brazii au nevoie de multă apă, acestora trebuie să li se asigure în permanență umiditate. Pentru ca bradul să absoarbă bine apa, tăiați un disc din baza trunchiului și apoi așezați-l într-o găleată cu apă. Puteți folosi apă de la robinet pentru bradul din camera dumneavoastră de zi. Verificați zilnic nivelul apei și completați după cum este necesar, în așa fel încât acesta să nu stea pe o suprafață uscată. De asemenea, există opțiunea de a stropi ramurile cu apă sau cu fertilizatorul pentru frunze verzi de la COMPO, pentru un verde frumos și sănătos.

Este utilă și alegerea locației potrivite. Dacă este posibil, alegeți un loc departe de șemineu sau de calorifer, unde nu este prea cald și ferit de curent. Astfel, bradul de Crăciun își va pierde acele mult mai târziu.

Distribuie