compo image
 1. COMPO
 2. Ghiduri
 3. Inspirație
 4. Din grădină pe masă
 5. Verzi și crocante: Fursecurile noastre în formă de cactus

Verzi și crocante: Fursecurile noastre în formă de cactus

Cactuși de ronțăit?? Da, chiar așa! Nu aveți nevoie de prea mult talent la grădinărit pentru a face fursecurile noastre dulci și crocante - ci doar de ceva aptitudini de gătit. Fiind adevărați fani ai plantelor suculente, pur și simplu nu am rezistat formei de cactus pentru fursecuri și am dat drumul la cuptor pentru a face mici bunătăți de culoare verde.

Fursecuri în formă de cactus

Ingrediente

Pentru aluat

 • 175 g de făină
 • 125 g ode unt sau margarină
 • 110 g de zahăr
 • 80 g de amidon
 • 2 linguri de lapte
 • 1 plic de zahăr vanilat
 • Opțional, 2 linguri de răzătură de portocale sau de lămâie

Pentru decorat

 • Fondant
 • Dacă doriți, colorant alimentar verde și negru
 • Scobitoare sau pensulă mică
compo image

Fursecuri în formă de cactus

Metoda

Amestecați toate ingredientele și frământați-le bine până obțineți un aluat uniform. Dacă aluatul este prea lipicios, adăugați pur și simplu mai multă făină. Lăsați aluatul în frigider timp de o oră și apoi întindeți-l uniform pe o suprafață presărată cu făină. Decupați fursecurile, așezați-le pe o foaie de copt și coaceți-le timp de 8-10 minute pe raftul din mijloc al cuptorului, la 200°C (căldură de sus/jos). Lăsați-le apoi să se răcească.

Pentru decorat, folosiți fondant gata preparat, de culoarea dorită, sau colorați-l chiar dumneavoastră cu colorant alimentar. Dacă fondantul este prea lipicios (de exemplu din cauza colorantului lichid), nu trebuie decât să amestecați puțin zahăr praf. Întindeți cu grijă și decupați din nou cactușii. Umeziți fursecurile cu puțină apă și acoperiți-le cu fondant, apăsându-le ușor. Lăsați-le să se usuce.

compo image

Fursecuri în formă de cactus

Decorare

Spinii se pictează cu colorant alimentar negru sau maro și cu o pensulă fină (sau puteți folosi o scobitoare). Pentru aceasta aveți nevoie de răbdare și de o mână fermă. Sfatul nostru: Puteți picta și modele sau puteți folosi pur și simplu un obiect potrivit (de exemplu o cheie Allen) pentru a apăsa cu grijă fursecul.

O altă opțiune constă în acoperirea fursecurilor cu glazură sau cu glazură regală (o glazură solidă cu albuș de ou) vopsită în verde cu colorant alimentar. Pictați apoi o culoare închisă sau adăugați pur și simplu bombonele colorate, fistic tocat sau alte ingrediente decorative, în funcție de gustul dumneavoastră.

Bon appétit!

Pe lângă succesul pe care îl au la iubitori ide plante, acestea sunt și cadouri excelente. Forme de cactus potrivite pentru fursecuri se găsesc în diferite puncte de vânzare.

Distribuie

compo image

COMPO. Plante frumoase pur şi simplu

Află mai multe despre firma noastră