compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Elementele de bază
  5. Grădinăritul organic
  6. Cum puteți ajuta insectele benefice în sezonul rece

Cum puteți ajuta insectele benefice în sezonul rece

Când se face mai frig, de multe ori este foarte dificil pentru multe locuitori ai grădinilor să găsească suficientă hrană și un adăpost adecvat. Florile au îmbobocit deja și temperaturile scad, iar pământul îngheață. Este important ca insectele benefice să fie protejate pentru a menține echilibrul dintre insectele benefice și dăunătorii din grădina dumneavoastră. Astfel, indirect, veți reduce numărul de dăunători care, altfel, încep să se răspândească primăvara și să atace plantele dumneavoastră.

compo image

Protecție pentru insecte cu ajutorul frunzișului

Cea mai simplă protecție împotriva înghețului acordată insectelor benefice este oferită de o grădină neatinsă și dezordonată. Frunzișul poate fi distribuit pe straturi și sub tufe. Astfel, pământul nu îngheață prea repede, iar râmele sunt protejate de frig adânc în pământ. În acest mod, gândacii de pământ, care se hrănesc cu gândaci de Colorado, omizi și ouă de melci, au șanse mai mari de supraviețuire.

În cazul în care vă tundeți gardurile vii toamna și încă nu ați aruncat resturile, ar fi bine să faceți grămezi din acestea pentru arici, broaște și păianjeni și să le oferiți animalelor opțiunea de a depăși iarna. În mod alternativ, acestea se bucură de un adăpost sub forma unui ghiveci gol de flori. Dacă ajutați aricii, asigurați în mod direct beneficii pentru grădina dumneavoastră, pentru că aricii mănâncă mai ales melcii, care au tendința de a ataca florile și legumele.

Lăsați plantele perene în pace

Dacă nu începeți să tăiați plantele perene decât primăvara, păsările își mai pot găsi hrană în florile rămase. În plus, coconii și ouăle fluturilor se pot dezvolta foarte bine în tulpinile înalte. Bobițele din arbuștii de porumbar, de cătină albă, de păducel sau de calin sunt foarte apreciate în rândul păsărilor.

Albinele și bondarii au și ei nevoie de un cămin: Fără ei nu ar exista flori, fructe sau legume. Dacă ne gândim la acest lucru, ar fi o idee bună să cumpărați un hotel pentru albine sau insecte sau să construiți chiar dumneavoastră unul și să îl așezați în grădină. Acestea pot fi folosite și de animale ca loc de refugiu.

compo image

Hrănirea păsărilor

În Germania, hrănirea păsărilor cu semințe sau cu bile de grăsime fac deja parte din sezonul de iarnă, când acestora le devine mai greu să găsească hrană. Păsările care nu migrează în țările calde tind să se întoarcă mereu în grădinile noastre. Trebuie să facem distincția între granivore (cinteza, rândunica și presura galbenă) și păsările cu ciocul moale (măcăleandrul, pițigoiul, brumărița, mierla).

compo image

Instrucțiuni

Faceți chiar dumneavoastră hrana pentru păsări

În loc să cumpărați hrană pentru păsări, puteți realiza un amestec care conține hrană și grăsime pentru păsări. Pentru aceasta, aveți nevoie de ulei de cocos, unt clarificat sau seu de vită. Grăunțele de cereale, semințele de floarea soarelui, semințele de cânepă și nucile fărâmițate sunt ideale pentru granivore. Păsările cu ciocul moale preferă ovăzul, tărâțe, stafidele și bobițele.

Încălziți grăsimea și adăugați-o pur și simplu în pahar, la amestecul de grăunțe. Prindeți-l apoi cu o legătură cu care să îl puteți agăța. După ce se răcește, separați amestecul cu grijă, îndepărtați hârtia de copt și atârnați-l în exterior.

compo image

Nuci și semințe pentru veverițe

Și veverițele se bucură de hrana primită în plus pe timpul iernii! Hrănitoarele speciale, solide, automate, sunt excelente pentru aceasta, pentru că acestea pot fi foarte insistente, chiar brutale când este vorba de hrană. Acestea se umplu cu nuci, alune, semințe, semințe de jir, ciuperci sau castane. Poate vă rămâne loc pentru o tufă de alun sau de coacăz în grădina dumneavoastră? Dacă este așa, ar trebui să vă împărțiți recolta, dar asigurați-vă că rozătoarele au o rezervă separată, de durată.

Cum puteți sprijini albinele și alte insecte benefice din grădina dumneavoastră.

Insectele benefice se simt foarte bine în grădina dumneavoastră. Ajutați albinele sălbatice și bondarii, broaștele și șopârlele, aricii și nevăstuicile să își găsească un adăpost plăcut în grădina dumneavoastră. Vă vom arăta cum!

aflați mai multe

Distribuie