compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Elementele de bază
  5. Grădinăritul organic
  6. Flori colorate pentru albine și fluturi

Plante pe care le puteți folosi pentru a proteja albinele și fluturii

Este tot mai greu pentru fluturi, albine, bondari și alte asemenea insecte să supraviețuiască în natură pentru că nu găsesc suficientă hrană. Albinele melifere și mai ales rudele lor sălbatice joacă un rol important aici: Prin polenizare, acestea contribuie la supraviețuirea florei, protejează recoltele și se asigură că numeroase creaturi care depind de pajiști, tufe și copaci își găsesc în continuare un cămin. Alegând plantele potrivite, puteți crea habitate importante pentru aceste animale în grădina dumneavoastră. Vă vom arăta cum vă puteți transforma grădină într-o oază prosperă pentru insecte.

compo image

Flori cu mult nectar ca sursă de hrană

Poate că trandafirii, daliile și plantele perene sunt foarte răspândite, însă aceste plante nu le oferă insectelor prea multe substanțe hrănitoare. Motivul? Plantele cu așa-numitele flori duble au o varietate de petale în centrul florii, de obicei din cauza procesului de înmulțire. Stamina la care trebuie să ajungă insectele polenizatoare sunt greu de accesat sau nu există deloc. Așadar, asigurați-vă că măcar o parte dintre plantele dumneavoastră au flori simple. Merită să luați în considerare diferite plante, în funcție de sezon. Primăvara, puteți ajuta insectele benefice că suprafețe cu pășuni, cu trandafirul Crăciunului pomi fructiferi precum mărul, părul și cireșul. Animalelor le plac, de asemenea, aconitele de iarnă și trandafirii sălbatici, precum trandafirul japonez. Pe timpul verii, plantele perene, precum ruji-galbeni, pălăria soarelui, floarea Elenei, lavanda, liliacul de vară oferă nutriție din plin. Includeți orpinul, ochiul-boului, menta de munte și sânziana pentru toamnă.

Când alegeți plantele, nu uitați că și omizile au nevoie de hrană, nu doar fluturii. Nu vă faceți griji: Cu siguranță animalele nu vor înfuleca totul. Concentrați-vă în schimb eforturile pentru a asigura un bufet pentru omizi. Un colț nu foarte mic, cu urzici, este ideal pentru a atrage fluturi, precum fluturele roșu, fluturele-amiral și fluturele ochi de păun de zi. Cu ajutorul umbeliferelor precum feniculul, le puteți folosi atrăgătorilor și înalților fluturi din familia Papilionide pentru omizile sale specializate. Florile de fenicul sunt, de asemenea, un adevărat magnet de insecte.

compo image

Ce mai puteți face pentru insecte

Recipient de apă pentru albine: Oferiți-le insectelor suficientă apă

Și albinelor li se face sete în zilele calde de vară! Așezați o farfurie plată cu apă în apropierea culturilor furajere, dacă aveți, aproape de un stup de albine. Pietrișul constituie un loc bun pe care albinele se pot așeza și de pe care pot pleca în zbor. Nu uitați să reumpleți recipientul în mod regulat cu apă proaspătă.

Hotel pentru insecte: Oferiți-le insectelor un loc în care să stea

Albinele sălbatice sunt la fel de ocupate cu polenizarea florilor ca albinele melifere. Aveți nevoie de spații adecvate de reproducere, astfel încât albinele sălbatice (niciuna dintre acestea nu înțeapă) să se poată înmulți. Puteți asigura aceste spații realizând pur și simplu găuri de diferite dimensiuni în ramuri groase și în bușteni și poziționându-le într-un loc însorit din grădina dumneavoastră. Găurile din cărămizile perforate, mănunchii de paie și multe altele sunt la fel de potrivite.

 

Distribuie