Termeni de căutare frecventi
Cultivarea legumelor
Din fericire, cultivarea legumelor proaspete chiar în curtea dumneavoastră nu este grea și vă recompensează cu o recoltă gustoasă, în doar câteva săptămâni. Găsiți sfaturi practice pentru a începe să cultivați un strat de legume.
Pregătire
Activarea solului: Răscolirea, aerarea, săparea cu plugul și nivelarea solului stau la baza pregătirii stratului de legume pentru însămânțare. De asemenea, trebuie îndepărtate rădăcinile și pietricelele. Avantajul: Tratamentul usucă și încălzește solul - două condiții importante pentru o bună creștere a plantei. Acest lucru stimulează și viața microbiană din sol, respectiv dezintegrarea și transformarea materiei organice moarte, precum frunzele și rădăcinile de către organismele din sol. Un alt avantaj constă în faptul că acesta reduce și creșterea buruienilor sălbatice. De asemenea, fertilizatorii pot fi de ajutor pentru a activa viața din sol în această etapă.
Umpleți cutiile pentru însămânțare: Dacă alegeți astfel de cutii, folosiți doar recipiente curate, fără bacterii, cu un sol de creștere cu conținut scăzut de săruri.
Verificați semințele: Semințele proaspete oferă cele mai bune rezultate la germinare. Stocurile rămase din anul anterior pot fi folosite dacă sunt păstrate uscate și protejate de îngheț.
Însămânțarea
Protejați culturile timpurii : Însămânțarea timpurie din februarie până la sfârșitul lunii aprilie se realizează în mod ideal sub sticlă. Pentru aceasta, pur ș simplu semănați semințele uniform în ghivecele pregătite. În funcție de specie, în scurt timp se vor dezvolta plantule sănătoase pe substratul umed, la temperaturi de aproximativ 20 °C.
Însămânțarea în exterior: În funcție de sensibilitatea speciei de plante, semănarea este posibilă în exterior de la sfârșitul lunii martie. Este mai bine să semănați soiurile de plante aromatice și de legume care iubesc căldura după mijlocul lunii mai - mai precis după perioada Sfinților de gheață.
Îngrijirea
Separați plantele: Imediat ce cotiledoanele sunt bine formate, răsadurile se separă. Acest lucru este important pentru a mări distanța dintre plante și pentru a reduce riscul de infecții fungice.
Plantați răsadurile: Răsadurile bine dezvoltate se plantează în spațiul pregătit. Dacă există riscul de îngheț primăvara târziu, tinerele plante trebuie protejate împotriva înghețului cu o folie sau cu un material nețesut.
Îngrijiți stratul de legume: Până când sunt recoltate, legumele și ierburile aromatice trebuie udate și fertilizate în mod regulat. De asemenea, solul trebuie să fie greblat și curățat în mod regulat de ierburile sălbatice. Combaterea regulată a dăunătorilor previne daunele generate de hrănirea acestora și asigură o recoltă bogată.
Aceste produse sunt potrivite pentru grădina dumneavoastră de legume