compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Ierburi aromatice, fructe și legume
  5. Ce trebuie să rețineți când cultivați legume

Legumele crescute acasă

Ce trebuie să rețineți când cultivați legume

Legumele proaspete din grădină sunt bogate în vitamine și sunt pur și simplu delicioase. Dar cum pot crea o grădină pentru bucătărie și ce legume sunt potrivite pentru aceasta Așa cum se întâmplă de multe ori, este esențială o planificare atentă. Într-o primă etapă, gândiți-vă la dimensiunea grădinii dumneavoastră pentru bucătărie și la modul în care vor fi împărțite straturile. Dacă ați stabilit configurația, este important să vă gândiți ce soiuri v-ar plăcea să cultivați în viitor și la cât spațiu este necesar pentru acestea. Când alegeți legumele, principalele aspecte pe care trebuie să le luați în considerare plantele, vegetația și coacerea. Următoarele trucuri ușurează tranziția către cultivarea propriilor legume. Și știți care este cea mai bună parte? Veți fi recompensat cu o recoltă bogată.

Fiecare în ritmul său.

Gândiți-vă la creșterea plantei

În general, se face o distincție între principalele recolte cu creștere lentă, care trebuie să fie plantate primele, și recoltele timpurii sau târzii, care au perioade mult mai scurte de creștere. Printre principalele recolte se găsesc roșiile, cartofii, morcovii, castraveții și ceapa. Spanacul, salata și ridichile sunt recolte timpurii potrivite, în timp ce salata mielului, conopida, gulia și varza creață sunt recolte târzii foarte bune.

compo image

Închinăm în cinstea unei bune înțelegeri între vecini!

Aceste soiuri de legume se înțeleg foarte bine între ele

Cine se aseamănă se adună Însă lucrul acesta nu este neapărat valabil și în cazul plantelor. Nutrienții din sol sunt mult mai bine folosiți dacă se amestecă plante cu diferite nevoi în materie de nutrienți. Asigurați-vă că semănați împreună plante cu cerințe medii în ceea ce privește nutrienții și plante cu un necesar scăzut sau ridicat de nutrienți.

Plante cu necesar scăzut de nutrienți: fasole pitică franțuzească, ridichi, spanac, ceapă
Plante cu necesar mediu de nutrienți: Andive, gulii, praz, mangold, morcovi, ardei, fasole cățărătoare franțuzească
Plante cu necesar mare de nutrienți: Toate soiurile mari de varză, dovleacul, rubarba, castraveții, cartofii, roșiile, dovleceii

Aceste plante se înțeleg bine

Soiuri compatibile

Roșii și castraveți

Roșii și mazăre

Salată verde, fasole, varză și morcovi

Morcovi, ceapă și praz

Roșii și praz

Aceste plante au nevoie de mult spațiu

Soiuri separate
Fasole, mazăre și ceapă
Castraveți, varză, fasole și salată
Roșii, mazăre, varză și spanac
Varză și ceapă
Roșii și cartofi
compo image

Îngrijirea corespunzătoare asigură o recoltă bogată

După ce v-ați configurat grădina de legume, veți putea în scurt timp să recoltați primele roade, dacă o îngrijiți în mod corespunzător. Majoritatea soiurilor de legume nu au nevoie decât de umezeală constantă în sol, de un sol bine aerat și de un aport echilibrat de nutrienți pentru a crește sănătoase și puternice. Prășitul, udatul și fertilizarea reprezintă cea mai mare parte a îngrijirii regulate. Mai ales cea din urmă este foarte importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Întrucât legumele în creștere extrag o mulțime de nutrienți din sol, trebuie să le oferiți plantelor dumneavoastră o cantitate echilibrată de nutrienți, folosind fertilizatori adaptați nevoilor recoltelor dumneavoastră.

Cele mai importante activități in gradina dumneavoastră pentru bucătărie

Din fericire, cultivarea legumelor proaspete chiar în curtea dumneavoastră nu este grea și vă recompensează cu o recoltă gustoasă, în doar câteva săptămâni. Găsiți sfaturi practice pentru a începe să cultivați un strat de legume.

citiți mai multe

Distribuie