compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Plantele de balcon și la ghiveci
  5. Exotism pentru căminul dumneavoastră:Atmosferă de vacanță pe balconul dumneavoastră

Exotism la dumneavoastră acasă

Aceste plante creează o atmosferă de vacanță pe balconul dumneavoastră.

De ce să vă pierdeți în zare când una dintre cele mai frumoase destinații de călătorie este balconul dumneavoastră? Nu contează cât spațiu aveți: Cu ajutorul plantelor la ghiveci selectate, vă puteți transforma balconul într-o oază de liniște. faceți-vă o bucurie cu flori exotice, arome îmbietoare și pomi citrici plini de fructe - și în scurt timp nu veți mai dori să părăsiți noua destinație preferată de vacanță!

Redescoperiți plantele clasice.

Nu aveți neapărat nevoie de plante neobișnuite pentru a vă transforma balconul într-o mare de culori. Bine-cunoscutele preferate florale sunt ideale și pentru a adăuga flora din țările îndepărtate pe terasa dumneavoastră. Venite din Africa de Sud, begonia, petunia și fucsia sunt renumite pentru bogăția florilor. În funcție de soiul acestora, florile begoniilor, care sunt atât de ușor de întreținut, radiază în aproape toate culorile. O trăsătură distinctivă a petuniilor este reprezentată de florile sale în formă de trompetă - de obicei albe, roz, violet, roșii sau albastre și uneori cu modele cu pete, în formă de stea sau cu dungi. Cu peste 100 de soiuri sălbatice, fucsiile oferă o abundență de flori minunate. Mai ales în coșuri are pot fi atârnate, acestea aduc un exotism variat pe balconul dumneavoastră.

compo image

Aduceți arome din întreaga lume la dumneavoastră acasă.

Țările străine sunt întotdeauna asociate unor mirosuri specifice. Înmiresmatele mușcate sunt plante extraordinare, are vă poartă în aventuri parfumate. Deși de multe ori par modeste în comparație cu colegele lor franțuzești, acestea au multe de oferit. Fiecare plantă are o altă formă, culoare și dimensiune a frunzelor. Aceste își distribuie parfumul prin glande minuscule aflate pe partea superioară a frunzelor. La frecare sau la atingere, acestea se deschid și eliberează un ulei parfumat. Ca de lămâie, portocale, mere, mentă, sau chiar și ciocolată: Parfumatele mușcate vă oferă arome intense din zone îndepărtate, pe balconul de la dumneavoastră de acasă.

Plante exotice în culori delicate

Preferați ceva mai discret? Atunci vă recomandăm bacopa „sutera cordata”. Numele plantei din Africa de Sud se datorează florilor sale albe bogate, care dansează în briza berii asemenea unor fulgi de zăpadă. Aceasta face flori de un violet delicat și roz prăfuit din mai până în octombrie Trandafirii miniaturali, originari din Orientul Mijlociu și din China, sunt o opțiune foarte bună, având în vedere florile acestora de o frumusețe clasică, precum și mirosul lor. Beneficiile: Acestea sunt compacte, se prezintă în forma unor tufe și înfloresc neobosit întreaga vară. În ceea ce privește gama de culori și de forme, florile trandafirilor miniaturali nu sunt cu nimic mai prejos față de surorile lor mai mari.

compo image

Colegele de cameră din Asia și din sudul Europei

Ne plac foarte mult și pomii citrici, însă aceștia au fost întotdeauna considerați foarte exigenți. Deși plantelor lemnoase din sud le merge bine aici, acestea au nevoie de protecție de îngheț pe timpul iernii - cel puțin ala cum stau lucrurile în prezent. Există și soiuri noi de lămâi, portocale, grapefruit și kumquat, care tolerează temperaturile sub zero grade. Bine împachetate într-un loc protejat, acestea rezistă cu curaj în perioada rece a anului și ne recompensează pe timpul verii cu flori parfumate și cu fructe suculente. Alte plante mediteraneene, cum ar fi dafinul, oleandrul, lavanda și rozmarinul sunt potrivite și ele. Îngrijiți-le potrivit necesităților lor pentru a-i ajuta pe acești musafiri exotici să se simtă ca acasă. Formula tipurilor noastre speciale de pământ este adaptată și ea nevoilor specifice ale plantelor și se remarcă datorită capacității lor excelente d stocare a apei și a aerului - pentru o dezvoltare optimă a plantelor.

compo image

Ghid de îngrijire a plantelor citrice

Există numeroase soiuri de plante citrice, cum ar fi lămâile, portocalele, mandarinele, lime și grapefruit. Aflați aici tot ce trebuie să știți despre plantele citrice mediteraneene.

aflați mai multe

Ce trebuie să rețineți când îngrijiți plantele din ghivece

Când le plantați în ghiveci sau când le schimbați ghiveciul, asigurați-vă că recipientele sunt cu ce puțin 3-4 centimetri mai înalte decât baloții de rădăcini. De asemenea, la bază trebuie să existe o gaură de scurgere pentru apă. Folosiți o tavă de picurare pentru a evita acumularea murdăriei pe balconul sau pe terasa dumneavoastră, din cauza apei în exces care se prelinge. Pământul trebuie să aibă o structură stabilă. Aceasta înseamnă că nu se prăbușește după udare. Astfel, rădăcinile se dezvoltă mai bine - de asemenea acest lucru afectează dezvoltarea lăstarilor deasupra pământului. Tipurile speciale de pământ de calitate conțin componente precum perlita și humusul de scoarță, care aerează rădăcinile și asigură o bună capacitate de stocare a apei.

Îngrijirea corectă a plantelor de pe balcon și a celor din ghivece

Fiecare zonă în aer liber devine o oază verde cu plante cu flori magnifice așezate în curii, coșuri sau ghivece. Însă acest ornament voi are nevoie și de îngrijire. Iată șapte sfaturi care vă vor ajuta să păstrați plantele de balcon și pe cele din ghivece frumoase pe o perioadă îndelungată.

Citiți mai multe

Distribuie