compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Ierburi aromatice, fructe și legume
  5. Plantele citrice

Trezirea, primăvara e pe drum!

Terapia de primăvară pentru plantele citrice

Pentru că lămâile, portocalele, kumquat și alte astfel de plante au parte de soare din plin în căminul lor subtropical din Asia, nu este o surpriză că acestora nu le place vremea rece, umedă și întunecată din aceste locuri. Iată de ce plantele citrice trebuie mutate într-un cămin pe timpul iernii, cât mai curând posibil după încheierea sezonului de grădinărit. Sensibilele plante Rutaceae pot fi așezate din nou afară când temperaturile urcă primăvara. Atenție însă: La fel ca oamenii, plantele citrice se obișnuiesc cu schimbare a sezonului foarte încet. Iată cinci sfaturi care vă vor ajuta să le treziți din somnul din timpul iernii și să le pregătiți pentru primăvară.

compo image

Obișnuiți-vă treptat plantele de citrice cu soarele

Plantelor citrice le place soarele la nebunie, însă acestea trebuie să își recapete încet-încet puterile după somnul din timpul iernii. Nu doar noi, oamenii, ne putem arde la soare, ci și frunzele plantelor se pot arde dacă le punem la soare prea devreme și pe o perioadă prea îndelungată de timp. Reținând acest lucru, arborii de citrice trebuie așezați inițial afară timp de câteva ore în primele zile călduroase ale anului. Intervalul de timp poate fi mărit treptat, dacă vremea este bună. Când sunteți absolut sigur că nu va mai da înghețul (în general acest lucru se întâmplă după perioada Sfinților de gheață din luna mai), puteți lăsa din nou plantele la exterior.

compo image

Locul perfect este cald, uscat și protejat de vânt.

După ce plantele citrice s-au obișnuit cu temperaturile în creștere, acestea preferă să stea în locuri însorite și calde. Temperaturile trebuie să fie cuprinse între 20 și 25 °C pe timpul verii pentru o dezvoltare sănătoasă. În general vă oferim următoarele îndrumări: cu cât este mai luminoasă locația, cu atât mai mari sunt temperaturile la care rezistă aceste fanatice ale soarelui. Însă nu le place vântul și ploaia - prin urmare un loc protejat este obligatoriu.

Curățarea corectă a plantelor citrice

Dacă doriți să ajustați coroana, cel mai bine este să faceți acest lucru primăvara, înainte ca arbuștii să fie așezați din nou în exterior. Este important ca ramurile supărătoare să fie complet tăiate, în caz contrar lăstarii retezați se pot ramifica din nou, iar coroana ar deveni și mai deasă.

compo image

Plantele citrice au nevoie în mod regulat de un nou cămin

Ghiveciul acestor frumuseți asiatice trebui schimbat o dată la doi-trei ani, astfel încât să poată avea o creștere optimă. Pentru aceasta este potrivit un pământ special, adaptat necesităților lor. Momentul potrivit este începutul primăverii, de exemplu în martie. Dacă solul este plin de rădăcini, puteți folosi un ghiveci nou care este cu nu mai mult de cinci centimetri mai mare, cu o bună scurgere a apei pentru a preveni îmbibarea cu apă.

compo image
compo image
Pamant & compost

COMPO SANA® Pământ pentru citrice

Pământ special pentru cerințele speciale ale plantelor citrice tropicale și perene.

La produs
compo image

Nu uitați să le udați moderat și să le furnizați plantelor o doză suplimentară de nutrienți.

Plantele citrice sunt sensibile: Acestora le place un mediu constant umed, însă nu pot tolera uscăciunea sau prea multă apă. Dacă balotul se usucă, frunzele, florile și fructele plantei cad. Îmbibarea cu apă determină căderea frunzelor și uscarea vârfurilor lăstarilor. În etapa de creștere, plantele citrice trebuie să fie fertilizate săptămânal, în așa fel încât să primească toți nutrienții necesari și să se dezvolte într-un mod optim.

Distribuie