compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Plantele de balcon și la ghiveci
  5. Sfaturi pentru păstrarea plantelor de balcon și a celor la ghiveci peste iarnă

Păstrarea plantelor mediteraneene de balcon și din ghivece pe timpul iernii

Trebuie să rețineți câteva lucruri pentru iarna următoare pentru a vă asigura că plantele dumneavoastră de balcon și cele din ghivece, precum și locuitorii verzi ai acestora vă vor oferi motive de bucurie și la anul. Cerințele pentru păstrarea optimă peste iarnă sunt diferite pentru fiecare plantă în parte. Aflați cum puteți ajuta cel mai bine plantele din ghivece pe timpul iernii.

compo image

Păstrarea peste iarnă în funcție de specii

Cu foarte puține excepții, toate plantele din ghivece cu o cantitate limitată de pământ au nevoie de protecție când temperaturile scad sub zero grade. Acest lucru se datorează faptului că baloții de rădăcini din ghivece și din jardiniere nu sunt la fel de protejați cum ar fi în pământ și pot să înghețe foarte repede. Dacă plantele exotice, care preferă căldura, trebuie să fie păstrate în interior pe timpul iernii, plantele de grădină din jardiniere pot rămâne afară, dacă beneficiază de protecție adecvată pe timpul iernii. Sunt valabile următoarele lucruri: Cu cât este mai scurtă șederea în căminul de pe timpul iernii, care de cele mai multe ori nu este chiar ideal, cu atât mai puțin sunt slăbite plantele. Plantele noastre de balcon și cele din ghivece provin dintr-o mulțime de regiuni. Toleranța specifică a plantelor la frig trebuie să fie avută în vedere, iar perioadele în care acestea trebuie să fie păstrate în interior și în exterior trebuie să fie planificate în funcție de specie.

compo image

Diferitele cerințe ale plantelor în ceea ce privește căminul lor pe timpul iernii

Păstrarea plantelor peste iarnă în exterior
Printre plantele păstrate în exterior peste iarnă sunt buxus, trandafirii și laurocireșul. Înainte de a le oferi protecția pentru perioada iernii, lucru care se întâmplă la sfârșitul toamnei, acestea trebuie să fie curățate, ceea înseamnă că lăstarii sau frunzele bolnave sau lovite trebuie să fie îndepărtate. Înfășurați apoi material nețesut, folie cu bule sau alte materiale izolatoare în jurul ghiveciului și așezați-l pe plăci de lemn sau de polistiren. De asemenea, se recomandă acoperirea pământului cu material nețesut, pentru ca acesta să nu înghețe. Părțile plantei aflate deasupra pământului se protejează cu ramuri de molid sau cu o pătură veche, dacă înghețul este de durată. Mutați plantele împreună lângă un perete al clădirii pentru a le proteja de vând și de ploaie.

Următoarele plante pot rămâne afară în iernile blânde sau cu protecție pentru iarnă: barba albastră, hortensia, lavanda, rozmarinul, trandafirul, liliacul japonez, Pernettya mucronata .

Păstrarea pe timpul iernii în locuri luminoase
Plantele veșnic verzi, precum oleandrii, măslinii, plantele citrice, coniferele și anumite specii de bambus au nevoie de lumină și de temperaturi cuprinse între 5°C și 10°C peste iarnă. Pivnițele neîncălzite și luminate, casa scărilor sau garajele sunt câteva locuri potrivite. Plantele care înfloresc pe timpul iernii, de exemplu cameliile, trebuie păstrate, de asemenea, în locuri cu multă lumină.

Temperaturile de conservare sunt în mod obișnuit cuprinse între 10 și 15°C. Aproape toate plantele din ghivece se descurcă bine în acest mediu luminos, răcoros și aerisit.

Păstrarea în locuri întunecate pe timpul iernii
Plantele care își pierd frunzele și plantele curățate pot fi păstrate peste iarnă și în locuri întunecoase, cu condiția ca temperaturile să fie potrivit de scăzute (0­5°C). Acest lucru este valabil pentru brugmansia și pentru fucsia.

Rețineți acest lucru când puneți deoparte plantele din ghivece și de pe balcon pentru perioada de iarnă.

Începând din septembrie, asigurați-vă că nu o udați prea tare, astfel încât baloții de rădăcini ai plantei dumneavoastră la ghiveci să nu se ude prea tare. Astfel, evitați apariția putregaiului în locul de păstrare pe timpul iernii.

Perioada în care aceasta trebuie să rămână în interior depinde de plantă. În principiu, plantele erbacee sunt în general mai sensibile decât plantele lemnoase, iar arbuștii veșnic verzi nu rezistă frigului la fel de bine ca plantele foioase.

Majoritatea plantelor la ghiveci trebuie tăiate cal cu o treime înainte de a fi păstrate pe timpul iernii. Oleandrii sunt excepția de la această regulă, pentru că aceștia încep să formeze flori pe lăstari din toamnă pentru anul următor. Curățați bine frunzele bolnave și lăstarii bolnavi și aruncați-le la deșeurile organice. Nu le compostați.

Înainte de a așeza plantele în căminul lor pentru iarnă, acestea trebuie verificate cu atenție de dăunători. Nu așezați plantele prea aproape unele de celelalte pe timpul iernii. Asigurați o aerisire bună, verificați protejatele în mod regulat și curățați frunzele vechi.

În general, sunt valabile următoarele lucruri: Cu cât este mai luminos căminul lor pe timpul iernii, cu atât mai călduros trebuie să fie, cu cât este mai întunecos, cu atât mai răcoros trebuie să fie.

Udați puțin plantele pe timpul iernii, dar nu le lăsați să se usuce. Plantele păstrate în locuri întunecoase pe timpul iernii nu prea necesită udare în această perioadă.

Distribuie

compo image

COMPO. Plante frumoase pur şi simplu

Află mai multe despre firma noastră