compo image
 1. COMPO
 2. Ghiduri
 3. Îngrijirea plantelor
 4. Ierburi aromatice, fructe și legume
 5. Cultivarea ierburilor aromatice proaspete acasă

Cultivarea ierburilor aromatice proaspete acasă

La fel ca orice alte fructe și legume, plantele aromatice au gustul cel mai bun când sunt proaspăt recoltate din grădina dumneavoastră de acasă. Înainte de a începe să plantați ierburi aromatice, trebuie să luați o decizie importantă: Preferați să le însămânțați dumneavoastră sau să cumpărați plante gata semănate? Dacă doriți să cultivați propriile ierburi aromatice, aveți nevoie de ceva răbdare, însă veți avea parte de experiența întregului proces de creștere. Dacă rețineți două lucruri, cultivarea plantelor aromatice este o joacă de copil.

compo image

Momentul potrivit pentru semănarea ierburilor aromatice.

Mai întâi vestea cea bună: Când vorbim despre plantele aromatice, momentul potrivit este cel mai important. Le puteți semăna afară începând din primăvară, până la sfârșitul verii. În interior, însămânțarea se poate realiza pe tot parcursul anului. Însă trebuie să vă așteptați ca în perioada noiembrie-ianuarie creșterea să fie mai slabă, din cauza temperaturilor mai reci și a numărului scăzut de ore cu lumină. Așezați plantele într-un loc foarte luminos, de exemplu pe un pervaz. O seră ar fi și mai bună.

Cultivarea ierburilor aromatice acasă

Creați propria grădină de plante aromatice în șase pași

 1. compo image

  1

  Umpleți ghiveciul

  Umpleți un ghiveci sau o tavă de plantare cu pământ pentru ghivece până la margine. Apoi distribuiți pământul uniform și apăsați-l ușor.

 2. compo image

  2

  Semănați plantele aromatice

  Distribuiți uniform semințele de ierburi aromatice. Semințele nu trebuie așezate prea apropiate între ele. Apoi acoperiți semințele cu un strat subțire de pământ și apăsați ușor cu dosul palmei sau cu o bucată mică de lemn. Umeziți ușor semințele cu o sticlă cu pulverizator sau cu un jet blând de apă.

 3. compo image

  3

  Acoperiți ghiveciul

  Acoperiți tava cu un capac și așezați-o într-un loc cald (20-22 °C), astfel încât acestea să aibă condiții optime pentru germinare. Udați puțin când se usucă pământul

 4. compo image

  4

  Încep să apară primele răsaduri

  În funcție de tipul plantei, primele răsaduri cresc după aproximativ 8-14 zile. Acum plantele trebuie să fie așezate într-un loc foarte luminos. Atenție însă: Plantelor aromatice nu le place soarele arzător de la ferestrele îndreptate către sud!

 5. compo image

  5

  Plantați răsadurile

  Când răsadurile încep să aibă primele frunzulițe, acestea trebuie să fie curățate, dacă sunt prea dense. Dacă urmează să le cultivați în grădina dumneavoastră sau într-un ghiveci, acesta este momentul potrivit pentru a le planta. Acum puteți îndepărta capacul. Mențineți umiditatea

 6. compo image

  6

  Udați și fertilizați planta

  O doză suplimentară regulată de nutrienți, sub forma unui fertilizator, asigură o creștere optimă. În special azotul este esențial. În același timp, fosfații stimulează formarea rădăcinilor, potasiul întărește țesutul și este necesar pentru rezistență. Doar ierburile aromatice sănătoase își dezvoltă aromele pe deplin - gustul face diferența!

compo image
Pamant & compost

COMPO SANA® Pământ pentru răsaduri si plante aromatice

Pământul pentru cultivare și ierburi aromatice „COMPO SANA Anzucht- und Kräutererd” este potrivit pentru răsaduri, ierburi aromatice, butași și plante tinere. Activatorul special pentru rădăcină asigură germinarea în condiții de siguranță și o creștere puternică.

La produs

Distribuie