compo image
 1. COMPO
 2. Ghiduri
 3. Inspirație
 4. Din grădină pe masă
 5. Cheesecake cu lavandă

Cheesecake cu lavandă și ciocolată albă

Suntem obișnuiți cu mirosul proaspăt de lavandă din săpunul folosit la baie sau din săculeții de lavandă din dulapul de haine, însă planta aromatică este tot mai mult folosită la gătit. Vă vom arăta cum puteți crea o nouă senzație a gustului cu micile flori mov culese din grădina dumneavoastră de acasă. În acest articol, florile de lavandă, biscuiții din aluat fraged cu cereale integrale și ricotta se combină pentru a realiza un delicios cheesecake cu lavandă.

Cheesecake de lavandă

Ingrediente

Pentru o formă rotundă de tort cu diametrul de aproximativ 23 cm:

 • 200 g de unt și încă puțin pentru uns
 • 200 g de biscuiți din aluat fraged din cereale integrale
 • 200 g de ciocolată albă
 • 6 g de flori uscate de lavandă
 • 100 g de smântână
 • 200 g de mascarpone
 • 200 g de ricotta
 • 200 g de cremă de brânză
 • 2 ouă
 • Colorant alimentar mov

Cheesecake de lavandă

Metoda

Baza

Mai întâi căptuși forma de tort cu arc cu hârtie de copt și ungeți marginile cu unt. Apoi zdrobiți biscuiții din aluat fraged într-o pungă de congelator cu un sucitor până când obțineți un amestec uniform și fin. Acum topiți untul într-o oală și amestecați-l bine cu biscuiții zdrobiți. Turnați amestecul realizat din biscuiți și unt în forma cu arc, apăsați cu o lingură și așezați în frigider timp de o oră pentru a se fixa.

compo image

Umplutura

Acum este momentul să creați aroma naturală de lavandă cât timp se fixează baza. Pentru aceasta, încălziți încet florile de lavandă cu smântâna într-o cratiță și apoi lăsați amestecul să infuzeze timp de o oră.

Acum puteți începe să lucrați la umplutura pentru cheesecake. Mai întâi topiți ciocolata caldă la bain-marie. Adăugați brânza mascarpone, ricotta, crema de brânză și ouăle într-un castron și amestecați-le cu telul, iar apoi adăugați ciocolata topită și amestecul de smântână cu lavandă.

Dacă doriți, puteți colora umplutura folosind puțin colorant alimentar. Pentru aceasta, adăugați doar câteva picături la amestec și amestecați încet până când obțineți culoarea dorită, altfel culoarea poate deveni ușor prea închisă. De asemenea, puteți realiza un amestec de colorant alimentar roșu și albastru pentru a crea o nuanță plăcută de lavandă

compo image

Coacerea

Turnați umplutura în forma cu arc și nivelați-o. Este posibil ca la bază să iasă un pic din compoziție când aceasta este încălzită, motiv pentru care și tava din cuptor trebuie să fie acoperită cu hârtie de copt, pentru a nu murdări cuptorul. Apoi introduceți prăjitura la nivelul inferior al cuptorului, la 150°C (căldură din partea inferioară și din cea superioară) și coaceți o oră.

Dacă este necesar, acoperiți prăjitura cu folie de aluminiu după un timp, pentru ca aceasta să nu se rumenească la suprafață. Nu deschideți ușa cuptorului după trecerea timpului de copt, lăsați prăjitura să mai stea o oră în cuptorul oprit. Apoi deschideți încet-încet ușa cuptorului și reduceți temperatura din jurul prăjiturii încet și constant. Astfel vă asigurați că mijlocul prăjiturii nu se prăbușește.

Lăsați prăjitura pregătită la frigider peste noapte.

Distribuie