compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Elementele de bază
  5. Grădinăritul organic
  6. Cum puteți proteja plantele împotriva dăunătorilor într-un mod natural.

Cum puteți proteja plantele împotriva dăunătorilor într-un mod natural.

Există numeroase opțiuni blânde și eficiente pentru a proteja plantele de nesuferiții dăunători, într-un mod natural, acestea fiind disponibile grădinarilor care preferă o abordare organică. Iată o mică selecție.

compo image

Barierele mecanice țin dăunătorii la distanță

Simplu și eficient: Creați bariere mecanice pentru a vă proteja plantele împotriva dăunătorilor. Astfel, micile creaturi antipatice nu vor mai ciuguli din plantele dumneavoastră. Puteți folosi plase cu ochiuri mărunte și materiale nețesute, astfel încât musculițelor de legume și fluturilor albi ai verzei să le fie mai greu să ajungă la plantele dumneavoastră. Gărdulețele speciale și straturile înălțate sunt, de asemenea, eficiente împotriva melcilor și a altor dăunători târâtori.

compo image

Folosiți plante care nu le plac dăunătorilor

Îndepărtați nematozii cu ajutorul florilor de vară

Nematozii sunt trichine. Acești dăunători au tendința să atace în special căpșunile, morcovii, cartofii și țelina. Plantați echinaceea, crăițe sau calliopsis, iar rădăcinile acestora vor emana un miros care atrage nematozii. Când sunt roase rădăcinile, planta produce o substanță toxică, omorând nematozii. Mențineți pământul curățat de buruieni pe cât posibil, întrucât ierburile sălbatice pot fi gazde intermediare pentru nematozi.

Melcii nu suportă ierburile parfumate de grădină

Ceea ce ne place nouă, oamenilor, este foarte neplăcut pentru ei, și anume mirosul de cimbru și de rozmarin. Melcii nu suportă nici mirosul de tămâie. De asemenea, nu pot mânca ferigi, iarbă și plante cu frunzele acoperite cu peri. Plantați-le, așadar, la marginile straturilor dumneavoastră, pentru a reduce în mod semnificativ riscul de infestare cu melci.

Afidelor nu le plac urzicile

Știați că infuzia de urzici ajută împotriva urzicilor? Nu trebuie decât să adăugați trei linguri de urzici la un litru de apă fierbinte și să lăsați amestecul să infuzeze timp de o zi. Apoi scurgeți-l, turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați planta cu soluția obținută. Aplicați zilnic.

Sfat

Buburuzele ucid până la 150 de afide zilnic! Prin urmare, oferiți-i aceste insecte benefice un habitat cât mai natural.

compo image

Folosiți capcane cu adeziv.

Capcanele cu lipici, fără insecticid, constituie o alternativă deosebit de bună pentru a captura dăunătorii zburători ai plantelor ornamentale, ai copacilor, arbuștilor sau ai culturilor alimentare. În casă sau pe balcon, capcanele lipicioase pentru plante se așază pur și simplu în ghiveciul de flori, cu un bețișor de lemn. Acestea combat imediat musculițele albe, musculițele ciupercilor și tripșii. Pomii fructiferi sunt deseori atacați de drosofile sau de larve. Capcanele speciale cu adeziv, cu atractanți care se atașează de copaci cu fire de prindere sunt utile împotriva acestora.

Distribuie

compo image

COMPO. Plante frumoase pur şi simplu

Află mai multe despre firma noastră