compo image
 1. COMPO
 2. Ghiduri
 3. Îngrijirea plantelor
 4. Grădină
 5. Trandafirii
 6. Curățarea trandafirilor pe înțelesul tuturor

Curățarea trandafirilor pe înțelesul tuturor

Trandafirii sunt considerați a fi plante foarte exigente, dar există câteva trucuri care ușurează mult îngrijirea frumoșilor dumneavoastră trandafiri. Vă vom arăta aici cum să vă curățați trandafirii și ce trebuie să rețineți.

Întrebări frecvente despre curățarea trandafirilor

De ce trebuie să fie curățați trandafirii?

Curățarea trandafirilor de uscături încurajează creșterea și îmbunătățește starea lor de sănătate. Spațiul liber pe care îl creează îi oferă trandafirului mai multă lumină și mai mult aer pentru noii lăstari. Mai mult, noile flori se formează rapid după curățare, iar trandafirii sunt mai frumoși.

Deși există diferite tehnici de curățare pentru fiecare soi de trandafir, scopul este întotdeauna același: obținerea unei structuri aerisite a coroanei.

Când se curăță trandafirii de uscături?

Trandafirii se curăță primăvara. Mai întâi îndepărtați lăstarii bolnavi și ofiliți sau lăstarii afectați de îngheț. Lăstarii de trandafir afectați de îngheț pot fi ușor identificați după semnele maronii din interior, aceștia fiind mai moi la atingere.

Trandafirii din folosiți în straturile de flori, precum și trandafirii hibrid de ceai trebuie să fie curățați și vara; curățați trandafirul până la cea de-a doua frunză puternică de sub floare.

Ce anume trebuie reținut când este vorba de curățarea trandafirilor?

În general, întotdeauna tăiați lăstarul de trandafir deasupra unui mugure care crește către exterior. Poziționați tăietura în așa fel încât să tăiați către mugure, lăsând aproximativ 5 cm deasupra mugurelui. În funcție de condițiile de vreme, este necesară o perioadă de aproximativ 4-6 săptămâni până când ies flori noi din mugurii rămași.

De asemenea, îndepărtați lăstarii sălbatici de pe trandafir. Lăstarii sălbatici pot fi identificați după culoarea verde deschis și după spini, care de multe ori sunt numeroși. Aceștia cresc din lemn, de sub punctul de altoire. Îndepărtați lăstarii sălbatici, în așa fel încât trandafirul în sine să nu moară din cauză că nu primește suficienți nutrienți. Descoperiți lăstarii sălbatici și tăiați-i cât mai aproape de punctul de prindere.

compo image

Ghidul de îngrijire a trandafirilor

Găsiți aici Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea corespunzătoare a trandafirilor din grădinile noastre.

aflați mai multe

Nu toți trandafirii sunt la fel

Tehnici diferite de curățare pentru trandafiri.

 1. compo image

  1

  Curățarea trandafirilor din straturile de flori

  Îndepărtați mai întâi lăstarii morți, bolnavi și slabi. Tăiați lăstarii rămași, în așa fel încât să rămână la 4-7 muguri. Lăsați lăstarii mai puternici un pic mai lungii. Lăstarii mai slabi sunt tăiați mai mult, pentru a stimula creșterea. Tăiați toate ramurile mai vechi de patru ani de la bază. Astfel, trandafirul se menține tânăr și sănătos.

 2. compo image

  2

  Curățarea trandafirilor hibrid de ceai

  Trandafirii hibrid de ceai se taie în general în același mod ca trandafirii pentru straturi. Însă trandafirul hibrid de ceai se taie mai mult, până șa aproximativ 3-5 muguri.

 3. compo image

  3

  Curățarea trandafirilor arbuști

  Caracteristica unică a trandafirilor hibrid de ceai este că aceștia nu trebuie curățați în mod regulat. Îndepărtați dar lăstarii morți și pe cei care se încrucișează. Lăstarii vechi se retează direct deasupra pământului. Pentru a stimula o nouă creștere a florilor, capetele ofilite ale florilor se îndepărtează de pe trandafirii arbuști care înfloresc de mai multe ori. Acest lucru nu este necesar în cazul trandafirilor arbuști care înfloresc o singură dată.

 4. compo image

  4

  Curățarea trandafirilor cățărători

  Se face diferența între soiurile de trandafir cățărător, care înflorește doar o dată, și cele care înfloresc de două ori. Îndepărtați lăstarii morți, bolnavi și înghețați de pe trandafirii cățărători care înfloresc o singură dată și creați suficient spațiu pentru ca aceștia să crească dacă lăstarii sunt prea apropiați. Tăiați lăstarii mai vechi de cinci ani de la bază. Asigurați-vă că tăiați cu atenție.

Sfaturi pentru curățarea trandafirilor

Folosiți foarfece de vie bine ascuțite pentru ca spațiile tăiate să fie netede; Tăiați lăstarii pe diagonală, astfel apa se scurge și nimic nu se poate lipi de lemn. Tăiați trandafirul la un mugure îndreptat către exterior

Distribuie

compo image

COMPO. Plante frumoase pur şi simplu

Află mai multe despre firma noastră