compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Grădină
  5. Trandafirii
  6. Tipuri de trandafiri: Nu toți trandafirii sunt la fel

Tipuri de trandafiri: Nu toți trandafirii sunt la fel

Puține plante mai au la fel de multe soiuri ca trandafirii. Aceștia sunt de dimensiuni diferite, au diferite moduri de creștere, culori variate, diferite forme ale florilor, mirosuri diferite, iar diferențele sunt numeroase. Nu este surprinzător că multe persoane care au grădinăritul ca hobby sunt copleșite de diversitatea enormă a acestora. Reținând acest lucru, poate ar fi util să ne facem mai întâi o părere generală cu privire la diferitele grupuri de trandafiri. Problema soiului trebuie abordată doar după ce s-aluat decizia cu privire la tipul trandafirului. Se fac diferențe între următoarele grupe:

compo image

Grupele diferite de trandafiri

Trandafirii pentru straturi: Trandafirii pentru straturi sunt potriviți pentru a fi plantați în spații mari și de obicei grupați. Cei mai mulți au o creștere compactă, nu depășesc 60 cm și înfloresc de câteva ori pe an. Cele mai cunoscute soiuri sunt Bonica, acesta având flori roz și mari, trandafirul alb-crem Edelweiss și Goldmarie, de un galben aprins.

trandafirii hibrizi de ceai: Datorită creșterii lor verticale, trandafirii hibrizi de ceai cresc până la o înălțime de 80 și 100 de cm. Acestora le merge bine în grupuri sau singuri în straturi. Plantele elegante își datorează numele florilor elegante care își fac apariția în iunie și în septembrie/octombrie. Soiurile cele mai răspândite sunt „Pantera roz” (roz somon), „Burgund 81” (roșu închis) și „Rosa Peace” (galben cu margine arămie).

Trandafirii arbuști: Trandafirii arbuști, cunoscuți și sub denumirea de tufe de trandafiri, sunt adevărate spectacole florale. Avantajul: Aceștia cresc atât în înălțime, cât și în lățime, având lăstari foarte rezistenți. În mod normal, înfloresc de câteva ori pe an și ajung la o înălțime impresionantă de 1,2 până la 2 m. Tufele de trandafiri sunt disponibile în aproape orice dimensiune și culoare și pot fi plantate în numeroase moduri - individual, grupat sau ca un gard viu. Soiurile „Emshorn” sau „Iceberg”, des și roz, care înfloresc o dată pe an, sunt soiuri deosebit de frumoase.

Tufe mici de trandafiri: Având în vedere rezistența lor și forma lor de tufe compacte, micile tufe de trandafiri sunt perfecte pentru plantare în masă. Aceștia sunt cunoscuți și pentru trandafirii care acoperă solul. Aceștia sunt cunoscuți pentru capacitatea lor enormă de înflorire și pentru frunzele lor puternice și rezistente. Cu culoarea sa roz puternică și cu forma nostalgică a florii, soiul „Romantic Roadrunner” încântă numeroși admiratori ai trandafirilor

Trandafirii cățărători și urcători: Rezistenții trandafiri cățărători cresc pe zidurile clădirilor, pe arcade, pergole și garaje. Acestea seamănă cu tufele de trandafiri, însă au lăstari mult mai lungi, care pot ajunge la o lungime de cinci metri. Așadar, aceștia au nevoie de spaliere care să le susțină creșterea. Soiul „Santana” se găsește în numeroase grădini și atrage privirile prin florile sale bogate, de un roșu intens. Trandafirii urcători sunt un soi nou, mai flexibil de trandafir cățărător, cu flori mai mici, care oferă o acoperire naturală pentru copaci și garduri

Trandafiri miniaturali : Tufele de trandafiri miniaturali de mică înălțime sunt cele mai versatile soiuri de trandafiri. Datorită dimensiunilor lor mici (de obicei nu cresc mai înalți de 30-40 cm), sunt perfecți pentru ghivece, jardiniere și pentru marginea straturilor de flori. Florile mici ale acestora apar din abundență în lunile de vară. Trandafirii miniaturali de obicei nu au foarte mulți spini și sunt rezistenți la bolile comune ale trandafirilor. Soiurile cele mai răspândite sunt „Goldpenny”, cu florile sale rezistente, de culoarea lămâii, și „Pink Symphony”, un trandafir miniatural mare, cu lăstari deși și flori roz delicate, acesta fiind deosebit de rezistent la boli.

Trandafiri sălbatici: Trandafirii sălbatici, care sunt ușor de întreținut, sunt, în general, necompacți și au formă de tufă, fiind, prin urmare, perfecți pentru a fi plantați în grupuri sau sub formă de garduri vii. Aceștia înfloresc foarte bogat o dată pe an. Toamna, fructele lor adaugă o notă minunată de culoare grădinii dumneavoastră și sunt o valoroasă sursă de nutrienți pentru o serie de insecte și păsări. Un soi bine-cunoscut este tufa de Rosa pimpinellifolia, cu flori alb- galben deschis și cu fructe negre.

compo image
compo image
compo image
compo image
compo image

Cele mai bune sfaturi de îngrijire a trandafirilor

Trandafirii înviorează orice grădină, însă au nevoie și de îngrijire! Aflați aici sfaturile și recomandările noastre pentru îngrijirea trandafirilor.

aflați mai multe

Produse potrivite pentru îngrijirea trandafirilor

Distribuie