compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Grădină
  5. Trandafirii
  6. Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea trandafirilor

Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea trandafirilor

Îngrijirea trandafirilor este considerată provocarea supremă a grădinarilor - cu siguranță este considerată și floarea supremă. De fapt, trandafirii au cerințe speciale și au nevoie de multă atenție și îngrijire. Însă, cu ajutorul câtorva sfaturi și recomandări, puteți învăța cum puteți înțelege aceste dive și cum le puteți face să strălucească în doar câțiva pași. Vă vom arăta cum.

La ce trebuie să fiți atenți când cumpărați trandafiri

În punctele de vânzare cu amănuntul se comercializează soiuri diferite de trandafiri. Toamna, puieții tind să fie comercializați cu rădăcinile goale, respectiv fără un bulgăre de pământ. Acestea trebuie scufundate în apă și plantate imediat după achiziție, altfel plantele se pot usca rapid. Dacă vremea nu permite acest lucru, puteți așeza trandafirii într-o groapă puțin adâncă până la plantare și să acoperiți rădăcinile sensibile cu pământ; Rădăcinile trandafirilor vânduți cu un bulgăre de pământ sunt înconjurate deja de pământ. Baloții de rădăcini sunt susținuți cu un material special, o plasă de bumbac, aceasta descompunându-se după plantare. De asemenea, puteți cumpăra trandafiri în cutii sau în ghivece. Aceștia sunt vânduți pe tot parcursul anului și pot fi plantați oricând, de primăvara până toamna. Avantajul este că rădăcinile sunt deja bine dezvoltate în ghiveci, ceea ce ușurează mult creșterea plantei.

Plantarea trandafirilor cu rădăcini goale

Întrucât rădăcinile lor sunt neprotejate, trandafirii cu rădăcini goale sunt foarte susceptibili să se usuce. Acestea trebuie să fie plantate imediat după cumpărare. Aflați aici ce trebuie să rețineți.

aflați mai multe
compo image

Cea mai bună perioadă pentru plantarea trandafirilor

Începutul toamnei este o perioadă foarte bună pentru plantarea trandafirilor: Solul încă mai este cald după lunile de vară, iar plantele tinere au suficient timp să prindă rădăcini în sol înainte de sosirea iernii. Acestea sunt deja bine-dezvoltate primăvara și foarte probabil vor înflori mai bogat decât un trandafir plantat în prima jumătate a anului. Trandafirilor cu rădăcini goale le merge foarte bine mai ales când sunt plantați toamna și, în general, sunt mai ieftini decât plantele vândute cu un bulgăre de pământ sau în cutii.

Locul perfect pentru trandafiri

Pentru a ajuta trandafirii să se simtă cât mai bine, pământul din grădină trebuie să fie permeabil, bine aerat, adânc și necompactat. În calitate de plantă supremă, trandafirii preferă să rămână compania altor trandafiri, pentru că rețeaua de rădăcini a altor plante tinde să le împiedice creșterea. Locul ideal pentru trandafiri este însorit, dar nu prea cald. Plantele sensibile nu se descurcă prea bine pe termen lung dacă sunt așezate în locuri umbrite. Trandafirii trebuie să aibă suficient aer și să nu fie prea apropiați unii de alții. Astfel, frunzele se pot usca mai repede după ploaie, lucru care îi face mai puțin susceptibili la bolile fungice.

Îngrijirea trandafirilor în ghivece sau jardiniere

În atenția proprietarilor de balcoane, car doresc să se bucure de trandafiri: Multor soiuri le merge foarte bine în ghivece. Dacă aveți locul însorit potrivit și un ghiveci potrivit (de formă cilindrică, înalt de cel puțin 40 cm), trandafirul dumneavoastră vă va recompensa cu o bogăție de flori. Trandafirii au rădăcini adânci: Cu cât este mai mare și mai adânc ghiveciul, cu atât mai bine se vor simți. Însă există și alte soiuri cărora le merge bine în ghivece mici.

Plantarea trandafirilor în ghivece sau jardiniere

Trandafirii care cresc în ghivece sau în jardiniere au cerințe diferite față de trandafirii care cresc într-o grădină. Aflați caracteristicile acestora aici.

aflați mai multe

Păstrarea pe timpul iernii a trandafirilor din ghivece sau jardiniere

Balotul de la rădăcina trandafirului nu trebuie să înghețe pe timpul iernii. Prin urmare, trandafirii din ghivece trebuie să fie protejați de frig, de exemplu cu frunziș, rumeguș sau cu folie cu bule. În mod alternativ, planta poate fi păstrată peste iarnă într-un loc rece, dar ferit de îngheț. Trandafirii cu tulpini lungi tolerează temperaturile scăzute mai bine și pot rămâne afară, însă tulpina și coroana trebuie protejate cu un material nețesut sau cu saci hessian

compo image

Nutrienți și apă - îngrijirea corectă

Doar trandafirii sănătoși își pot dezvălui pe deplin frumusețea. Așadar, asigurați-vă că floarea dumneavoastră are parte de nutrienții potriviți! Trandafirii au nevoie de suficienți nutrienți și de udare adecvată în sezonul de creștere, pentru a asigura o creștere viguroasă și flori bogate și colorate. Trandafirii pot fi udați temeinic în perioadele secetoase. Este mai bine să udați mai rar, dar temeinic! Umiditatea trebuie să penetreze straturile mai profunde ale solului, pentru a ajung la rădăcinile profunde. Dacă udați doar la suprafață, trandafirul își va forma rădăcini subțiri doar în această zonă a solului și va deveni mai sensibil.

Dezvoltarea unor flori opulente consumă energia din trandafiri. În acest timp, ei au nevoie de nutrienți, pe care îi extrag din sol. Prin fertilizarea regulată, puteți echilibra acest lucru și vă puteți asigura că trandafirii dumneavoastră se dezvoltă într-un mod optim și se mențin rezistenți la boli și la dăunători. Acest lucru se aplică în special trandafirilor din jardiniere, pentru că disponibilitatea nutrienților dintr-un recipient este limitată. Gama noastră include diferiți fertilizatori, adaptați cerințelor speciale ale trandafirilor. Fertilizatorii lichizi, care se adaugă pur și simplu în apă, sunt potriviți pentru trandafirii din jardiniere. Trandafirii din straturi se vor bucura de o doză de fertilizator cu eliberare lentă, care distribuie nutrienții la plante timp de până la șase luni, după cum este necesar. O altă alternativă, care este 100% organică, este reprezentată de fertilizatorul nostru cu eliberare lentă, care este potrivit și pentru agricultura ecologică

compo image

Curățarea anuală a trandafirilor pentru o creștere mai bună

Pentru a asigura dezvoltarea optimă, trandafirii se curăță primăvara. Acest lucru stimulează creșterea, întrucât spațiul liber creat permite pătrunderea luminii și a aerului din plin - condiții importante pentru formarea unor noi lăstari. Nu va fi nevoie de mult timp pentru ca florile să apară după curățare, altfel trandafirul și-ar consuma energia pentru a dezvolta fructe

mai multe pe tema curățării trandafirilor
compo image

Ghidul de îngrijire a trandafirilor

Găsiți aici sfaturi și trucuri pentru îngrijirea corespunzătoare a trandafirilor din grădinile noastre.

aflați mai multe

Produse potrivite pentru îngrijirea trandafirilor

Distribuie

compo image

COMPO. Plante frumoase pur şi simplu

Află mai multe despre firma noastră