compo image
 1. COMPO
 2. Ghiduri
 3. Îngrijirea plantelor
 4. Grădină
 5. Trandafirii
 6. Plantarea și îngrijirea corectă a trandafirilor cu rădăcini goale

Plantarea și îngrijirea corectă a trandafirilor cu rădăcini goale

Toamna este o perioadă excelentă pentru plantarea trandafirilor. Aceștia sunt deseori vânduți cu rădăcinile goale, respectiv fără un bulgăre de pământ. Aceste plante sunt în mod special susceptibile să se usuce din cauza rădăcinilor lor neprotejate. Acestea trebuie să fie plantate imediat după cumpărare. Aflați aici ce etape trebuie respectate pentru a vă asigura că plantele cresc bine în noua lor locuință.

Sfat

Acoperiși trandafirii cu pământ începând din noiembrie, pentru a-i proteja de îngheț și de vânt.

Ghid pas cu pas

Plantarea corectă a trandafirilor cu rădăcini goale

 1. compo image

  1

  Curățați rădăcinile și lăstarii

  Scurtați plantele cu aproximativ 20 cm. Îndepărtați rădăcinile stricate și tăiați cu blândețe vârfurile rădăcinilor pentru a încuraja creșterea acestora. Apoi scufundați trandafirul, așezându-l într-o găleată plină cu apă cu aproximativ 12 ore înainte de plantare. Astfel, rădăcinile se vor umple cu apă. Prin urmare, trandafirii trebuie puși în apă cel puțin până la punctul de uniune a altoiului.

 2. compo image

  2

  Plantați trandafirul.

  Săpați o groapă de plantare cu un diametru de aproximativ 40 cm. Aceasta trebuie să fie suficient de adâncă încât rădăcinile să nu se îndoaie când așezați planta înăuntru. Afânați solul din groapa de plantare, astfel încât să fie mai ușor ca rădăcinile să crească în sol. Umpleți groapa cu pământ pentru trandafiri. Așezați planta în groapa de plantare, în așa fel încât locul de uniune a altoiului să se afle cu 5 cm deasupra solului.

 3. compo image

  3

  Udați trandafirul

  Apăsați trandafirul în jos și creați un mic zid în jurul plantei. Astfel, apa ajunge direct la rădăcini. Acum udați temeinic.

Cele mai bune sfaturi de îngrijire a trandafirilor

Trandafirii înviorează orice grădină, însă au nevoie și de îngrijire! Aflați aici sfaturile și recomandările noastre pentru îngrijirea trandafirilor.

aflați mai multe

Distribuie