compo image
 1. COMPO
 2. Ghiduri
 3. Îngrijirea plantelor
 4. Grădină
 5. Trandafirii
 6. Plantarea trandafirilor în ghivece sau jardiniere

Plantarea trandafirilor în ghivece sau jardiniere

Nu trebuie să aveți o grădină pentru a vă bucura de trandafiri. Anumite soiuri de trandafiri pot fi plantate în ghivece sau în jardiniere pe balconul sau pe terasa dumneavoastră. Trandafirilor le merge bine într-un loc însorit și aerisit. Ghiveciul acestora trebuie schimbat din când în când, ca să vă puteți bucura în continuare de trandafirii din ghivece și din jardiniere mulți ani de acum înainte. Aflați aici ce trebuie să rețineți când plantați și replantați trandafirii.

Ce trebuie să rețineți pentru trandafirii din ghivece sau jardiniere

Trandafirii care formează ramuri și trandafirii arbuști înalți nu sunt plante potrivite pentru jardiniere, pentru că aceștia cresc prea mult. Trandafirii din jardiniere ating de cele mai mult de ori o treime sau jumătate din înălțimea lor maximă. Trandafirii care înfloresc mai mult și cei care au un parfum plăcut sunt întâlniți cel mai des. Arbuștii anuali sunt o variantă potrivită. Mușcatele cu frunze de iederă nu sunt vecine potrivite, pentru că acestea au nevoie de o mare cantitate de nutrienți și ar concura cu trandafirul pentru aceștia;

Ghid pas cu pas

Plantarea trandafirilor în ghivece și schimbarea ghivecelor acestora.

 1. compo image

  1

  Pregătiți ghiveciul

  Mai întâi trebuie așezat un strat de scurgere (cu grosimea de 3-4 cm) realizat din lut expandat sau din fragmente de lut pe partea inferioară a containerului, pentru a stoca apa și pentru a preveni îmbibarea. Un material nețesut, permeabil se așază apoi peste stratul de scurgere, pentru a nu permite ca apa și solul să se amestece mai târziu. Adăugați apoi un pic de ulei de trandafir.

 2. compo image

  2

  Așezați planta înăuntru

  Planta se așază acum în ghiveci. Asigurați-vă că rădăcinile nu se îndoaie când puneți planta în ghiveci. Partea rămasă din ghiveci se umple cu pământ de trandafiri până la doi centimetri sub margine (spațiul de sub margine permite udarea).

 3. compo image

  3

  Apa și îngrijirea trandafirului

  La final, trandafirul este udat bine și fertilizat după cum este necesar. Dacă rădăcinile plantei au umplut ghiveciul după doi ani, acesta va trebui mutat într-un nou ghiveci. Însă dacă plantarea trandafirului într-un ghiveci sau într-o jardinieră mai mare nu este posibilă din lipsă de spațiu, planta se îndepărtează din vechiul ghiveci împreună cu baloții. După ce rădăcinile se eliberează din sol, rădăcinile groase se taie, lăstarii se scurtează cu aproximativ 10 cm, iar planta se așază în același ghiveci, cu pământ proaspăt.

Trandafirii pot fi plantați în ghivece sau în jardiniere

Soiul de trandafirCuloarea florii

„Bonica”

Flori roz

„Rosarium Uetersen”
Flori de un roz aprins
„Margaret Merill”
Flori albe
„Winchester Cathedral”
Flori albe
„Golden Celebration”
Flori galben aurii
„English Garden”
Flori galbene
compo image

Ghidul de îngrijire a trandafirilor

Găsiți aici sfaturi și trucuri pentru îngrijirea corespunzătoare a trandafirilor din grădinile noastre.

aflați mai multe

Produse potrivite pentru îngrijirea trandafirilor

Distribuie