compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Gazonul
  5. Planificare și îngrijire
  6. Îngrijirea gazonului de-a lungul anului

Îngrijirea corectă primăvara, vara, toamna și iarna

Îngrijirea gazonului de-a lungul anului

Un gazon sănătos și des este temelia unei grădini frumoase. Însă, de-a lungul anului, acesta trebuie să reziste destul de multor lucruri: Copiii care se joacă, zbenguiala câinilor, evenimentele sociale și condițiile de vreme pot solicita covorul dumneavoastră verde destul de mult. Gazonul trebuie să fie îngrijit în funcție de sezon, astfel încât să reziste solicitărilor din grădină. Iată o prezentare generală a celor mai importante activități.

compo image

Îngrijirea gazonului primăvara

Primăvara, gazonul este acoperit cu resturi de frunze, cu conuri sau cu crengi, care trebuie îndepărtate. Cel mai bine este să începeți prin îndepărtarea mușchilor , astfel încât aceștia să nu se întindă mai mult. Nesuferitele paie de pe gazon pot fi îndepărtate ușor prin scarificare. În cazul în care gazonul nu mai este la fel de des și are locuri în care s-a rărit, trebuie reînsămânțat. Oferiți-i noului dumneavoastră gazon cel mai bun început realizând însămânțarea în perioada aprilie - sfârșitul lunii mai. Este important ca temperatura solului să fie de cel puțin 5-10 °C. Începând din luna aprilie, gazonul este în perioada sa de creștere și are nevoie de mult aer, de multă apă și de mulți nutrienți, sub formă de fertilizator.. Oferim diferiți fertilizatori, cu diferite perioade de acțiune. Datorită tehnologiei ISODUR, folosită la mulți dintre fertilizatorii noștri, nutrienții sunt întotdeauna distribuiți pe gazon după cum este necesar, în funcție de căldură și de apă. Aceasta le oferă plantelor în mod constant cantitatea de azot pe care o pot absorbi rădăcinile. Astfel, iarba nu este fertilizată în exces și nu există riscul ca sărurile nutrienților să pătrundă în apa freatică. În mod alternativ, puteți folosi un fertilizator pentru gazon 100% organic, pentru un gazon verde, des și durabil.

Găsiți aici produsele potrivite
compo image

Îngrijirea gazonului vara

Mai ales în lunile de vară, gazonul se uzează puternic. Lumina directă a soarelui, seceta și folosirea frecventă a acestuia uzează gazonul, toate aceste lucruri lăsând urme. Ceea ce înseamnă că tunderea, udarea și fertilizarea regulată sunt obligatorii. O lungime de 4-5 cm este ideală pentru gazonul folosit în mod obișnuit. În ceea ce privește udarea, vă oferim următoarele îndrumări: În funcție de cât de des plouă și de temperatură, covorul verde depinde de o udare temeinică, de două-trei ori pe săptămână. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este dimineața devreme sau seara. Pentru a uda gazonul, folosiți zece litri pe metrul pătrat, pentru ca apa să poate pătrunde suficient de adânc, mai ales în perioadele secetoase. Nu uitați să fertilizați! Astfel va crește rezistența gazonului la uscăciune. De asemenea, buruienile trebuie îndepărtate în mod regulat în acest sezon, pentru a împiedica răspândirea acestora. Buruienile împrăștiate pot fi îndepărtate destul de ușor. În cazul unei infestări puternice, folosiți un fertilizator pentru gazon cu erbicid.

Elemente de bază privind udarea gazonului

Plantele nu își doresc decât să fie udate, însă cât de multă apă ar trebui să le oferiți și care sunt diferențele în ceea ce privește apa? Iată aici sfaturile și recomandările noastre pentru udarea corespunzătoare a gazonului.

aflați mai multe
compo image

Îngrijirea gazonului toamna

În cazul în care gazonul dumneavoastră a avut mult de suferit din cauza temperaturilor ridicate și a secetei aspre, acum este momentul să îl reparați și să îl revigorați. Gazonul își suspendă activitățile metabolice dacă temperaturile scad sub 10 °C. În acest caz, este momentul să îl tăiați la lungimea optimă pentru perioada de iarnă, respectiv de aproximativ cinci centimetri - această înălțime de creștere previne bolile gazonului. Toamna, este important și un aport special și oportun de nutrienți, pentru a îmbunătăți rezistența ierbii și pentru a o pregăti cât mai bine posibil pentru iarna care vine. În acest sezon, gazonul are nevoie de mai puțin azot decât pe timpul verii, însă are nevoie de mult potasiu. Fertilizatorul este perfect și pentru solurile bogate în fosfați și se poate aplica până la finalul lunii octombrie/ începutul lunii noiembrie. În plus, scăpați de frunzele ude și de micile rămurele, pentru a vă asigura că este suficient aer în gazon și că nu se instalează putregaiul! Cel mai bine este să așezați frunze între arbuști și sub gardurile vii, pentru a acoperi pământul.

compo image

Îngrijirea gazonului iarna

Gazonul trebuie să facă față multor lucruri pe timpul iernii: este acoperit complet cu zăpadă, iarba înghețată este călcată, perioadele de îngheț uscat sau îmbibarea cu apă. Aceste condiții sunt propice unor boli precum mucegaiul e zăpadă și determină apariția unor goluri în gazon și decolorarea acestuia. Atenție: După primul îngheț, nu călcați pe gazon, pentru că, astfel, firele delicate se vor rupe.

Distribuie

compo image

COMPO. Plante frumoase pur şi simplu

Află mai multe despre firma noastră