compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Elementele de bază
  5. Udarea
  6. Cum îmi pot uda plantele când sunt în concediu?

Cum îmi pot uda plantele când sunt în concediu?

Mult-așteptatul concediu este în sfârșit foarte aproape. Începem să fim nerăbdători cu câteva săptămâni înainte - acesta reprezintă o pauză de la munca stresantă de zi cu zi. Însă trebuie să vă îngrijiți de anumite lucruri înainte de a pleca în concediu. Aceasta include udarea plantelor dumneavoastră. Cum putem face ca florile, plantele care produc fructe și legume, gazonul și gardurile vii să arate bine după câteva săptămâni în care nu au fost udate?

compo image

Iată câteva recomandări general valabile: Udați temeinic încă o dată înainte de a pleca în concediu. În general, plantele pot supraviețui fără probleme dacă lipsiți peste weekend. Ați planificat un concediu de câteva săptămâni? Dacă așa stau lucrurile, metoda cea mai simplă este să rugați vecinii să ude din când în când plantele îngrijite cu drag. Le puteți oferi din recolta dumneavoastră sau le puteți face surpriza de a-i invita la cină în schimbul acestui favor. Dacă nu găsiți o persoană care puteți avea încredere că va avea grijă de plantele dumneavoastră, vă recomandăm următoarele măsuri:

Folosind aceste metode, vă asigurați că plantele dumneavoastră nu mor de sete

Udarea

Aspecte generale

Udarea

Rezervor

Udarea

Stratul de legume

Udarea

Sera

Udarea

Gardul viu

Udarea

Gazonul

Această măsură este drastică, dar eficientă: Dacă este posibil, este util să curățați plantele și să tăuiați florile, în așa fel încât acestea să nu consume atât de multă apă. Unele plante înfloresc de două ori pe timpul verii. Cu puțin noroc, planta dumneavoastră își va forma flori noi până la întoarcerea dumneavoastră.

Cum puteți economisi apă dacă folosiți fertilizatorul potrivit.

Cu ajutorul fertilizatorului potrivit puteți chiar economisi apa. Fertilizatoarele cu eliberare lentă, cu peleți din lână de oaie, au capacitatea de a stoca apa. Așadar, încorporați peleții în sol înainte de a pleca în concediu.

În general, sfatul nostru este să încercați sistemele de udare automată înainte de a pleca în concediu. Sistemul dumneavoastră funcționează perfect? Cantitatea de apă este distribuită corect? Evitați un cadru prea înalt, astfel încât apa să nu stagneze.

Verificați dinainte dacă plantele dumneavoastră au boli sau dăunători, tratați infestarea și așezați planta într-un loc separat, pentru a proteja alte plante.

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă bucurați de timpul liber petrecut în concediu, fără griji! Vă dorim un sejur odihnitor!

Distribuie