compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Plantele de balcon și la ghiveci
  5. Ce puteți face pentru plantele de pe balconul dumneavoastră pe timpul verii

Îngrijirea corectă pe vreme caldă și uscată

Ce puteți face pentru plantele de pe balconul dumneavoastră pe timpul verii

Și dumneavoastră aveți sentimente contradictorii când vă gândiți la vara deosebit de caldă din 2018? Deși noi nu ne mai săturăm de temperaturile ridicate, vremea chiar afectează plantele noastre de pe balcon. Cercetătorii în domeniul schimbărilor climatice sunt de acord că astfel de perioade secetoase vor fi întâlnite tot mai des în viitor. Vă dezvăluim modul în care vă puteți pregăti protejatele pentru condițiile de vreme extremă și cum puteți reduce la minimum riscul eventualelor daune suferite pe timpul verii.

compo image

Cea mai bună bază: Pătrundere ușoară la rădăcini

Este mai bine să preveniți decât să remediați - lucrul acesta este adevărat mai ales când este vorba de îngrijirea plantelor. Alegând substratul potrivit, puteți influența în mod pozitiv creșterea sănătoasă a plantelor dumneavoastră în perioadele secetoase. Tipurile speciale de pământ pentru plantele de balcon și pentru ghivece stochează o parte din apa din irigații și o distribuie plantelor după cum este necesar. Solul se menține umed mai mult timp și necesită udare mai puțin frecvent.

compo image
Pamant & compost

COMPO SANA® Pământ pentru plante de balcon

Acesta oferă condiții oprime pentru creșterea rădăcinilor și îmbunătățește aportul de apă și de nutrienți.

La produs

Sfatul COMPO

Așezați scoici sau pietre pe suprafața pământului pentru a împiedica evaporarea rapidă și pentru a proteja împotriva supraîncălzirii. Dacă folosiți ghivece de teracotă, puteți înfășura cârpe umede în jurul acestora.

compo image

Plantele sănătoase sunt mai rezistente la condițiile secetoase.

Nutrienții sunt o armă secretă când vine vorba de protejarea plantelor de căldură și de secetă. Însă problema este fie că nu se realizează fertilizarea, fie acesta se realizează prea târziu. Gama noastră include peleți speciali de fertilizatori, cu lână de oaie, care absorb multă apă la început, îmbunătățind humificarea și aportul de nutrienți și de apă în perioadele secetoase.

Mai multe despre lâna de oaie
compo image

Preferați plantele rezistente?

O măsură pe termen lung va fi benefică pentru dumneavoastră în perioadele calde și secetoase: Soiurile de plante care tolerează mai bine căldura. Dacă alegeți o abordare tradițională, puteți opta pentru mușcate, petunii sau lavandă. Margaretele africane și Scaevola aemula se simt și ele bine la soare. Este de la sine înțeles că plantele mediteraneene, precum citricele, oleandrul și rozmarinul se bucură și ele de temperaturile ridicate. O umbrelă de soare sau un paravan protejează plantele împotriva razelor intense de soare.

compo image

Regula numărul unu pentru valurile de căldură: Udați inteligent

Mai ales când vremea este caldă, este important să udați plantele dimineața. Astfel, plantele se pot usca rapid, iar solul acoperit cu rouă absoarbe apa bine. Dacă ar fi să udați la ora prânzului, frunzele s-ar putea arde , iar dacă udați seara apare riscul ca plantele să rămână ude, iar bolile fungice s-ar răspândi mai rapid. Este mai bine să udați temeinic decât mai des, la suprafață. Plantele nu au de ales și își formează rădăcini adânci, folosind rezervele de apă, dacă pământul este udat în mod regulat. Întrucât pământul umed absoarbe apa mai bine, ar trebui ca mai întâi să udați solul un pic, iar după zece-cincisprezece minute să îl udați temeinic. Cel mai bine este să folosiți apă de ploaie. Acest lucru afectează în mod pozitiv consumul de apă, mediul, fiind benefic și pentru plante, pentru că nu conține calcar și are o temperatură plăcută.

Distribuie