compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Plantele de balcon și la ghiveci
  5. Plantarea pe balconul dumneavoastră pe timpul iernii.

Aceste plante sunt foarte potrivite

Plantarea pe balconul dumneavoastră pe timpul iernii.

Deși nu folosiți prea des balconul pe timpul iernii, e plăcut să vedeți un balcon plin cu plante verzi în zilele cenușii de iarnă. În acest articol, vă vom prezenta o selecție de plante de balcon și de ghiveci care arată foarte bine din fereastră când este ger afară.

Pregătirea plantelor de balcon

Este important să scurgeți corect ghivecele plantelor, pentru ca putregaiul să nu se instaleze în pământ și în rădăcini pe parcursul lunilor umede de iarnă. În mod special, ghivecele realizate din lut sau din ceramică nu sunt întotdeauna rezistente la îngheț. Când apa în exces de la udare sau de la ploaie îngheață în ghiveci, acesta se dilată și pot să apară crăpături în material, sau ghiveciul poate chiar să pleznească. Pe lângă existența unui număr suficient de orificii de scurgere, stratul de scurgere realizat din lut expandat sau din pietriș macrogranular, de la baza ghiveciului, poate ajuta la scurgerea excesului de apă. Dacă ați așezat ghiveciul direct pe pardoseala balconului sau a terasei dumneavoastră, asigurați-vă că orificiile de scurgere nu sunt blocate. Piciorușele de sprijin din pietre sau din lemn pot ușura lucrurile.

Totuși, nici udatul insuficient nu este o contramăsură prea bună, pentru că pământul se usucă acesta nu poate absorbi umiditate în condiții de îngheț. Rezultatul nefericit este că plantele dumneavoastră se usucă. Pentru plante de iarnă sănătoase pe balconul sau pe terasa dumneavoastră, trebuie să vă asigurați întotdeauna că pământul este umed în mod constant.

Protecție estetică împotriva înghețului

Acoperitorile realizate din saci hessian oferă o protecție sigură și ornamentală pentru ghivecele dumneavoastră cu plante. Acestea pot fi prinse cu funde colorate, care au un aer festiv în perioada Crăciunului.

De durată și colorate

Cele mai frumoase plante de iarnă

Roșu aprins

Gaultheria

Potrivită pentru copii

Skimmia

Specii noi

Erica carnea

Nepretențios și solid

Călinul

Clasicul

Trandafirul Crăciunului

Îndrăgiți

Ghiocei

Distribuie