compo image
 1. COMPO
 2. Ghiduri
 3. Îngrijirea plantelor
 4. Plantele de balcon și la ghiveci
 5. Cele mai frumoase plante de balcon pentru locurile însorite și umbrite

Cele mai frumoase plante de balcon pentru locurile însorite și umbrite

Dacă o plantă se dezvoltă bine sau nu depinde foarte mult de locul în care este așezată. Balcoanele au întotdeauna zone însorite și/sau umbroase. Când plantați aceste colege de cameră cu frunze verzi, asigurați-vă că alegeți un loc potrivit pentru ele. Aflați aici ce plante sunt potrivite condițiilor de lumină și cum le puteți îngriji corect.

compo image

Plante pentru terasele însorite

Majoritatea teraselor de pe acoperiș și cele mai multe balcoane se bucură de lumina directă a soarelui. Acest lucru face ca acestea să fie locuri ideale pentru flori, plante aromatice și plante sezoniere, pentru că doar datorită puterii soarelui se pot dezvolta aromele, gusturile și abundența de flori. Majoritatea plantelor pot fi cultivate in cutii, în ghivece sau în coșuri. Cel mai bine este să folosiți un pământ universal de calitate bună, care este potrivit pentru diferite plante și care conține deja un fertilizator de bază. Gama pe care o oferim noi include un pământ care are doar jumătate din greutatea substraturilor standard - căratul sacilor grei la etajele superioare nu mai este de actualitate. Datorită mânerului practic și pungii resigilabile, pământul ușor este foarte ușor de dus, iar produsul nefolosit este ușor de depozitat.

Mai ales protejatele care iubesc soarele trebuie să fie udate regulat. Se recomandă udarea acestora dimineața sau seara, pentru a preveni evaporarea sau supraîncălzirea. Când vremea este foarte caldă, ar trebui să vă protejați plantele cu un material nețesut, care oferă umbră. Nu uitați să ele oferiți plantelor suficienți nutrienți sub forma unui fertilizator - acest lucru le va permite să crească și să dezvolte rezistență la boli și la dăunători.

Iată câteva exemple de plante de balcon cărora le place soarele:

 • Plante de balcon: Petunia, pelargonia, tămâia, bacopa, Argyranthemum frutescens
 • Plante sezoniere: Calluna vulgaris, gazania, Bidens frondosa, panseluțe, ochiul boului
 • Plante aromatice: Lavandă, oregano, rozmarin, salvie, cimbru
 • Plante parfumate: Salvia elegans, isopul gigant albastru, Cosmos atrosanguineus, Brumărele de noapte, lămâița

Inspirație

Diferite plante de balcon

compo image

Margareta (soare)

compo image

Mușcata (soare)

compo image

Petunia (soare)

compo image

Fucsia (umbră)

compo image

Begonia (umbră)

compo image

Clopoțel (umbră)

Plante pentru locuri umbrite

Nu toate balcoanele sunt îndreptate către soare - în orașele mari există numeroase curți unde soarele nu bate prea mult sau aflate în lumină indirectă. Aceste locuri sunt potrivite pentru plantele cu frunze ornamentale, care preferă umbra. Acestea pot atrage privirea mai mult prin frunzele lor, decât prin abundența lor florală.

Iată câteva exemple de plante de balcon cărora le place în locuri umbroase:

 • Plante de balcon: Begonia, coleus, rotunjoara, sporul casei, fucsia
 • Plante sezoniere: Clopoțelul, primula, heuchera
 • Plante aromatice: Valeriana, căpșunul cățărător și sălbatic, menta, ceapa de tuns, vinarița

Plantele au diferite necesități în ceea ce privește consumul de apă!

Cel mai bine este să folosiți un ghiveci separat pentru fiecare plantă. Dacă plante cu necesar diferit de apă sunt semănate împreună, acestea pot să primească prea multă sau prea puțină apă.

Distribuie