Termeni de căutare frecventi
Morcovii suculenți, mărul crocant și scorțișoara sunt folosite în combinație cu o glazură dulce din cremă de unt și vanilie: Aceste prăjiturele au arome minunate și sunt o sursă sănătoasă de fibre. În formă de oițe sau decorate cu bombonele mici colorate, acestea arată excelent pe o măsuță de cafea cu temă de Paște! De asemenea, este foarte simplu să faceți aceste brioșe acasă, folosind rețeta noastră.
Brioșe cu morcovi și mere
Pentru 12 bucăți
Pentru aluat
Pentru glazură
Pentru decorare
Brioșe cu morcovi și mere
Pentru aluat
Spălați și decojiți morcovii, apoi dați-i pe răzătoare, folosind o răzătoare fină spre medie. Spălați mărul, decojiți-l dacă este necesar și radeți-l la fel ca pe morcovi. Încălziți și topiți untul.
Spargeți oul și bateți-l puțin cu telul într-un vas mare. Adăugați zahărul și amestecați-le bine împreună. Adăugați untul și laptele, amestecați bine.
Amestecați ingredientele uscate rămase (făina, praful de copt, migdalele măcinate, scorțișoara și sarea) într-un castron și adăugați oul și amestecul de unt. Amestecați până obțineți un aluat ușor. Mai adăugați puțin lapte dacă este necesar la final, adăugați un morcov ras și mărul și amestecați bine din nou.
Acum este momentul pentru a transfera aluatul în formele de brioșe: Umpleți fiecare formă pe trei sferturi și așezați-le pe o tavă de brioșe, dacă aveți.
Coaceți-le timp de 30-35 de minute în cuptor la 180°C cu căldură din partea inferioară și din partea superioară (cuptor cu ventilator: 160°C). Brioșele sunt gata când par ușor rumenite la suprafață. Apoi scoateți-le din cuptor și lăsați-le să se răcească.
Pentru glazura din cremă de unt și vanilie
Amestecați bine untul moale cu zahărul praf până când zahărul se dizolvă complet. Adăugați laptele și esența de vanilie și amestecați-le. Dacă este prea groasă glazura, adăugați mai mult lapte. Dacă este prea subțire glazura, adăugați mai mult zahăr praf. Acum crema poate fi pur și simplu întinsă pe brioșe sau distribuită cu o pungă de ornat.
O glazură simplă cu lămâie sau cremă de brânză este o alternativă delicioasă.
Pentru decorare
Capetele oilor sunt realizate din fondant. Ochii sunt sculptați din fondant alb: Faceți mai întâi biluțe foarte mici și turtiți-le. Pictați pupile cu colorant alimentar negru
Colorați fondantul rămas cu colorant alimentar negru (sau cumpărați fondant de culoarea dorită). Dacă fondantul devine prea lipicios, adăugați mai mult lapte praf.
Formați biluțe de dimensiunea unei nuci ca bază pentru capul de oaie, turtiți ușor cu grijă în partea superioară. Urechile se modelează din două biluțe mici care sunt aplatizate mai mult în partea superioară și anexate pe laterale. Adăugați ochii, apăsând ușor. În final, creați nările, folosind o scobitoare.
Alte rețete delicioase cu fructe și legume crescute acasă