compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Inspirație
  4. Din grădină pe masă
  5. Supă de cartofi cu praz

Supă hrănitoare de cartofi cu praz

Supa fierbinte de cartofi este de două ori mai bună în zilele reci și ploioase sau pur și simplu când vremea este rea! Versiunea noastră are doar câteva ingrediente și acest fel de mâncare este și mai gustos cânt este preparat cu produse de casă

Supă de cartofi

Ingrediente

Patru porții:

  • 1 kg de cartofi făinoși
  • 1 praz
  • Aproximativ 300 ml de lapte
  • 1 cană de smântână
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Un pic de nucșoară măcinată
  • Ierburi aromatice uscate (de exemplu cimbru, ierburi de Provence, puțin pătrunjel)
  • Sare, piper
  • 1 baghetă
compo image

Supă de cartofi

Metoda

Spălați și curățați cartofii, apoi spălați prazul și tăiați-l inele. Curățați usturoiul și tocați-l fin (sau zdrobiți-l).

Încălziți apa sărată într-o oală mare și adăugați cartofii la gătit până când se înmoaie. Când cartofii sunt gătiți, dați oala deoparte de pe foc și lăsați puțină apă de la gătit în oală în loc să o aruncați pe toată. Zdrobiți cartofii în bucăți mici în oală, cu mâna. Adăugați usturoiul și puneți oala înapoi pe aragaz.

Amestecând constant, adăugați laptele și smântâna când se îngroașă supa (și mai adăugați apă, dacă este necesar) până când obțineți grosimea și textura dorită. Asezonați după gust cu nucșoară, ierburi aromatice, sare și piper. Adăugați prazul, mai gătiți câteva minute și gata! adăugați pătrunjel înainte de servire.

Tăiați bagheta felii și serviți-o cu supa. Dacă doriți, tăiați pâinea cubulețe și prăjiți-o în tigaie cu puțin ulei de măsline, la foc mediu, pentru a face crutoane.

Bon appétit!

Distribuie

compo image

COMPO. Plante frumoase pur şi simplu

Află mai multe despre firma noastră