Termeni de căutare frecventi
Supa fierbinte de cartofi este de două ori mai bună în zilele reci și ploioase sau pur și simplu când vremea este rea! Versiunea noastră are doar câteva ingrediente și acest fel de mâncare este și mai gustos cânt este preparat cu produse de casă
Supă de cartofi
Patru porții:
Supă de cartofi
Spălați și curățați cartofii, apoi spălați prazul și tăiați-l inele. Curățați usturoiul și tocați-l fin (sau zdrobiți-l).
Încălziți apa sărată într-o oală mare și adăugați cartofii la gătit până când se înmoaie. Când cartofii sunt gătiți, dați oala deoparte de pe foc și lăsați puțină apă de la gătit în oală în loc să o aruncați pe toată. Zdrobiți cartofii în bucăți mici în oală, cu mâna. Adăugați usturoiul și puneți oala înapoi pe aragaz.
Amestecând constant, adăugați laptele și smântâna când se îngroașă supa (și mai adăugați apă, dacă este necesar) până când obțineți grosimea și textura dorită. Asezonați după gust cu nucșoară, ierburi aromatice, sare și piper. Adăugați prazul, mai gătiți câteva minute și gata! adăugați pătrunjel înainte de servire.
Tăiați bagheta felii și serviți-o cu supa. Dacă doriți, tăiați pâinea cubulețe și prăjiți-o în tigaie cu puțin ulei de măsline, la foc mediu, pentru a face crutoane.
Bon appétit!
Iată și alte subiecte de interes pentru dumneavoastră