compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Inspirație
  4. Din grădină pe masă
  5. Rețeta noastră de prăjitură cu afine fără zahăr.

Prăjitură cu afine fără zahăr pentru vară

Căpșunile, zmeura, cireșele și, nu în ultimul rând, afinele - se apropie vremea culesului și micile fructe așteaptă să fie preparate. Iată aici o rețetă pentru afinele dumneavoastră, o prăjitură cu afine 100% fără zahăr.

Prăjituri cu afine fără zahăr

Ingrediente

Pentru aluat

  • 400 g de afine
  • 3 banane coapte
  • 4 linguri de sirop d arțar (au de miere, dacă doriți)
  • 3 linguri de ulei de rapiță
  • 3 ouă mari
  • 200 ml de lapte
  • 150 g de migdale măcinate
  • 170 g de făină integrală de grâu
  • 60 g de fulgi de ovăz
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 vârf de sare
  • ½ sticluță de esență de vanilie

Pentru glazură

  • 100 g de fugi de ovăz
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • 3 linguri de ulei de rapiță
  • 100 g de afine
compo image

Prăjituri cu afine fără zahăr

Metoda

Mai întâi zdrobiți cu grijă bananele cu o furculiță și apoi amestecați cu siropul de arțar, uleiul de rapiță, ouăle, laptele și esența de vanilie într-un castron. Acum amestecați ingredientele uscate într-in al doilea castron și apoi adăugați-le la amestecul de banane. La final, încorporați cu grijă afinele în aluat. Acoperiți baza formei cu arc cu hârtie de copt și ungeți bine marginile cu unt sau margarină. Apoi turnați aluatul în formă și nivelați-l.

Pentru glazură, amestecați fulgii de ovăz cu siropul de arțar și cu uleiul de rapiță până când obțineți un amestec lipicios. Întindeți glazura pe aluat și împrăștiați deasupra afinele rămase pentru decor. Așezați prăjitura într-o tavă de copt pe raftul inferior al cuptorului și coaceți timp de aproximativ 40 de minute la 200°C (cu căldură din partea inferioară și din partea superioară). Pentru că siropul de arțar caramelizează fulgii de ovăz la căldura din cuptor, aceștia se pot rumeni după un timp. Însă acest lucru nu va avea un efect negativ asupra gustului.

Dacă prăjitura caldă vă face cu ochiul, mai așteptați un pic. Așa cum se întâmplă în cazul multor prăjituri coapte care se bazează pe dulceața fructului, prăjitura de afine nu își dezvoltă pe deplin aromele decât a doua zi. Prăjitura devine umedă, dulce și fructată după ce umezeala din banană și din afine pătrunde și în celelalte ingrediente. Prin urmare, cel mai bine este să lăsați prăjitura să se odihnească o zi după coacere și să o acoperiți ușor cu folie de plastic

Despre căpșuni, zmeură, coacăze și mure în mod special: Tot ce trebuie să știți despre bobițe

Aflați aici totul despre cele mai răspândite fructe mici de tip bacă și despre cum puteți să le îngrijiți.

aflați mai multe

Distribuie