compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Grădină
  5. Îngrijirea grădinii
  6. Îngrijirea grădinii dumneavoastră pe timpul verii

Îngrijirea grădinii dumneavoastră pe timpul verii

Ce puteți face pentru plantele dumneavoastră atunci cât este cald și secetos

Și dumneavoastră aveți sentimente contradictorii când vă gândiți la vara deosebit de caldă din 2018? Deși nu ne mai săturam de căldură, vremea uscată a generat multă frustrare pentru multe persoane care au grădinăritul ca hobby. Cercetătorii în domeniul schimbărilor climatice sunt de acord că astfel de perioade secetoase vor fi întâlnite tot mai des în viitor. Vă dezvăluim modul în care vă puteți pregăti plantele pentru condițiile de vreme extremă și în care puteți reduce la minimum riscul eventualelor daune suferite pe timpul verii.

compo image

Cea mai bună bază: Pătrundere ușoară la rădăcini

Este mai bine să preveniți decât să remediați - lucrul acesta este adevărat mai ales când este vorba de grădinărit. Cu doar câteva măsuri de îngrijire, vă puteți ajuta plantele în perioadele uscate prelungite. O corelare importantă, dar de multe ori subestimată în acest sen: Cu cât sunt mai puternice și mai adânci rădăcinile plantelor din sol, cu atât mai bine pot stoca apa și pot absorbi umiditatea din sol. Produsele care stimulează rădăcinile pot încuraja creșterea plantulelor și penetrarea rădăcinilor în cazul plantelor care există deja - pentru o stocare optimă a apei și a nutrienților. Acestea oferă, de asemenea, un sol bogat în humus, care poate stoca mai multă apă, pe o perioadă mai lungă de timp. Alegând substratul potrivit, puteți influența în mod pozitiv creșterea sănătoasă a plantelor dumneavoastră în perioadele secetoase. Tipurile speciale de pământ pentru plantele de balcon și pentru ghivece stochează o parte din apa din irigații și o distribuie plantelor după cum este necesar. Solul se menține umed mai mult timp și necesită udare mai puțin frecvent.

compo image

Preferați plantele rezistente?

O măsură pe termen lung, care va fi benefică pentru dumneavoastră în perioadele calde și secetoase: Adaptați-vă grădina la noile condiții de climă și plantați soiuri care tolerează mai bine căldura, de exemplu lavanda, vervena comună, Mandevilla și lantana din vestul Indiei. Plantele fructifere sunt deja foarte potrivite și produc fructe aromate, datorită soarelui care strălucește din plin. Este de la sine înțeles că plantele mediteraneene, precum citricele, oleandrul și rozmarinul se bucură și ele de temperaturile ridicate.

Plantele sănătoase sunt mai rezistente la condițiile secetoase.

Nutrienții sunt o armă secretă când vine vorba de protejarea plantelor de căldură și de secetă. Însă problema este că numeroase persoane care au ca hobby grădinăritul fie nu încep să fertilizeze deloc, fie fac acest lucru prea târziu. Gama noastră include peleți speciali de fertilizatori, cu lână de oaie, care absorb multă apă la început, îmbunătățind humificarea și aportul de nutrienți și de apă în perioadele secetoase. Un alt sfat pentru a vă ajuta plantele să depășească zilele fierbinți constă în aplicarea de resturi vegetale. Un strat de iarbă tăiată din gazon, de frunziș sau de reziduuri din recoltă reduce evaporarea și protejează solul împotriva supraîncălzirii.

Fertilizatori naturali

Lâna de oaie: remediul miraculos

Nutrienți care stimulează creșterea plantei și o mare capacitate de stocare a apei: Lâna de oaie poate face mai multe decât crezi!

compo image

Cum să vă îngrijiți gazonul în perioadele secetoase

În general, gazonul are de suferit cel mai mult în perioadele secetoase. Capsulele anumitor amestecuri de semințe pe care le oferim pentru gazon au capacitatea de a stoca apa. Cu toate acestea, o bună germinare necesită udare adecvată (cel puțin o dată pe zi, temeinic). Însă astfel crește probabilitatea ca semințele să crească și pe vreme rea - așa că mergeți la sigur când este vorba de semănat. De asemenea, vă puteți pregăti gazonul pentru eventualele probleme de pe timpul verii, realizând fertilizarea în mod corespunzător, încă de la început. Când cumpărați produse, căutați-le pe cele care sunt bogate în potasiu, pentru că acesta întărește pereții celulelor și optimizează capacitatea plantei de a reține apa. Astfel, planta este mai rezistentă la condițiile de secetă din timpul verii. Când vremea este prea caldă, este mai bine să nu tundeți gazonul și să nu fertilizați. Iarba trebuie să aibă o lungime de cel puțin 4,5-5 centimetri, astfel încât să umbrească mai bine solul și gazonul să nu se usuce prea repede;

compo image

Regula numărul unu pentru valurile de căldură: Udați inteligent

Mai ales când vremea este caldă, este important să udați plantele dimineața. Astfel, plantele se pot usca rapid, iar solul acoperit cu rouă absoarbe apa bine. Dacă ar fi să udați la ora prânzului, frunzele s-ar putea arde , iar dacă udați seara apare riscul ca plantele să rămână ude, iar bolile fungice s-ar răspândi mai rapid. Este mai bine să udați o singură dată temeinic decât mai des, la suprafață. Plantele nu au de ales și își formează rădăcini adânci, folosind rezervele de apă, dacă pământul este udat în mod regulat. Întrucât pământul umed absoarbe apa mai bine, ar trebui ca mai întâi să udați solul un pic, iar după 10-15 minute să îl udați temeinic. Cel mai bine este să folosiți apă de ploaie. Acest lucru afectează în mod pozitiv consumul de apă, mediul, fiind benefic și pentru plante, pentru că nu conține calcar și are o temperatură plăcută.

Distribuie