compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Grădină
  5. Îngrijirea grădinii
  6. Îngrijirea corespunzătoare a plantelor perene: Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea plantelor perene

Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea plantelor perene

Îngrijirea corespunzătoare a plantelor perene

Plantele perene sunt cele mai bune plante pentru o grădină cu flori. Cum plantele perene rezistă mulți ani, nu trebuie să recreați stratul în fiecare an. Totuși, este important să le îngrijiți un pic, astfel încât plantele dumneavoastră perene să rămână frumoase o perioadă îndelungată de timp. Aflați aici cum.

Știința plantelor

Nu toate plantele perene sunt la fel

Plantele perene sunt plante erbacee care se regenerează în sol în fiecare an. Părțile din plantă care cresc deasupra pământului se ofilesc iarna. Există o diversitate incredibilă de specii, cu diferite tipare de creștere, perioade în înflorire, moduri de înflorire și culori;

compo image

Îngrijirea corespunzătoare

Plante perene frumoase, pe tot parcursul anului

Primăvara
Primăvara, îndepărtați frunzele de pe strat și curățați florile și frunzele înghețate. În cazul plantelor perene înalte, curățați vlăstarii din anul anterior până la pământ, lăsând frunzele inferioare. Este important ca vlăstarii noi, tineri, să nu fie împiedicați de vlăstarii uscați în procesul lor de creștere. Plantele de tip iarbă sunt „pieptănate”, acesta fiind singurul mod în care puteți îndepărta lujerii uscați de pe pământ.

Vara
În general, fiecare tip de plantă perenă are nevoie de un nivel diferit de îngrijire. Salvia de vară, nemțișorul și lupinul înfloresc foarte bogat a doua oară când sunt tăiate aproape de pământ după prima perioadă de înflorire. Anumite plante perene, precum căldărușa, degetarul și lumânărica, produc atât de multe semințe încât acestea se împrăștie în scurt timp în toată grădina. Dacă doriți să țineți plantele perene în frâu, tăiați-le din timp - înainte de formarea primelor semințe. Plantele perene folosite pentru a acoperi pământul și cele pentru a completa pot fi tăiate cu până la două treimi. Acestea vor încolți din nou și vor deveni mult mai dense;
Anumite plante perene produc o mulțime de muguri laterali și cresc rapid, de exemplu ochiul-boului și crizantemele. Însă, cu cât cresc mai înalte, cu atât mai instabile devin. Numărul de locuri goale din partea inferioară a plantei crește și el. Dacă acestea sunt tăiate, devin mai compacte, mai stabile și produc mai multe flori. Îndepărtați 2-5 cm din partea superioară a lăstarilor când plantele perene ajung la aproximativ o treime din lungimea lor finală.

Toamna
Tăiați plantele până la sol. Astfel se creează spațiu pentru noile mlădițe din primăvara următoare, se previn bolile fungice și se inhibă însămânțarea. Apoi îndepărtați buruienile și împrăștiați un strat subțire de compost în jurul plantelor. Astfel plantele perene sunt păstrate într-un mod optim pentru un nou început primăvara.

Iarna
Pentru a proteja plantele perene utilizate pentru a acoperi și proteja de îngheț, recomandăm împrăștierea unui strat de frunze peste plantele perene. Acesta se îndepărtează după înghesuirile din primăvară.

Impresii despre stratul nostru de flori perene

compo image
compo image
compo image
compo image
compo image

Distribuie