compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Plante de interior
  5. Orhideele: Diversitate mare a speciilor, în toate formele și în toate culorile

Orhideele: Diversitate mare a speciilor, în toate formele și în toate culorile

Orhideea este deseori numită regina florilor. Aceasta a fost introdusă în Europa la începutul secolului al XIX-lea și începând de atunci este un element fix de pe pervazurile noastre. Având în vedere marea diversitate de orhideelor, fiecare specie are propriile cerințe în ceea ce privește îngrijirea. Aflați mai multe despre diferitele specii de orhidee și despre îngrijirea specifică de care au nevoie.

compo image

Phalaenopsis

Cea mai renumită orhidee

În pofida popularității lor de durată, multe specii de orhidee sunt necunoscute pentru multă lume. Phalaenopsis, cunoscută și sub denumirea de „orhidee-molie”, este cea mai cunoscută specie de orhidee. Printre avantajele sale sunt îngrijirea relativ simplă și înflorirea sa aproape tot anul. Acest lucru face ca ea să fie orhideea perfectă pentru începători. Comparativ cu altele, genul acesteia este destul de mic, cuprinzând doar 60 de specii. Asemenea multor alte orhidee, aceasta este epifită, crescând pe copaci. Florile sale sunt de obicei abundente și caracteristice. Dimensiunea lor poate varia între 1,5 și 10 centimetri, în funcție de soi. Phalaenopsis preferă un loc semi-umbrit, dar luminos. Temperatura trebuie să fie cuprinsă între 18 și 20 °C și să nu scadă sub 16 °C pe timpul nopții. Umiditatea ridicată este importantă. Planta nu trebuie să se usuce complet niciodată, însă nu trebuie udată prea mult, pentru a evita îmbibarea.

Speciile de orhidee și îngrijirea acestora

Cea mai veche orhidee

Cattleya

Orhideea pentru începători

Coelogyne

Problematica

Vanda

Deosebita

Paphiopedilum

compo image

Ghid de îngrijire a orhideelor

Găsiți mai multe sfaturi și trucuri pentru îngrijirea orhideelor dumneavoastră în ghidul nostru de îngrijire a plantelor.

aflați mai multe

Găsiți aici mai multe informații despre îngrijirea orhideelor

Este necesar consimțământul cookie

Vă rugăm să acceptați utilizarea cookie-urilor pentru a putea utiliza acest conținut.

Distribuie