compo image
  1. COMPO
  2. Ghiduri
  3. Îngrijirea plantelor
  4. Plante de interior
  5. Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea corectă a plantelor de interior

Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea corectă a plantelor de interior

Multe plante de interior provin din regiunile tropicale și au nevoie de multă lumină sau apă. Îngrijirea regulată este necesară pentru a vă asigura că plantele dumneavoastră de interior cresc viguroase și că rămân sănătoase. Aflați mai multe despre îngrijirea plantelor de interior aici.

compo image

Cerințele plantelor de interior

Plantele de interior sunt în tendințe și acestea se potrivesc perfect, indiferent de decorul camerelor. Plantele aduc viață în apartamentul dumneavoastră și îmbunătățesc atmosfera din casă. Se face diferența între plantele fără flori și cele cu flori.

Plante fără flori

Plantele fără flori sunt potrivite în mod special pentru apartamentul sau casa dumneavoastră, acestea păstrându-și frunzele verzi frumoase pe tot parcursul anului. Pe timpul iernii, plantele cresc mai lent, însă creșterea în interior depinde în mod predominant de locul în care se află, de temperatura din cameră și, desigur, de îngrijire. Printre plantele fără flori întâlnite frecvent în interioare le regăsim pe următoarele: Monstera, plantele suculente, cactușii, bonsai, yucca sau ficusul de cauciuc.

Plantele cu flori

Plantele cu flori din apartamentul sau din casa dumneavoastră au un aspect plăcut pe tot parcursul anului. Chiar dacă afară ninge, acestea creează accente colorate și decorează frumos camerele. Printre plantele cu flori întâlnite frecvent sunt orhideele, ciclama, Spathiphyllum și bromelia. La fel ca plantele fără flori, plantele cu flori își doresc să fie udate și fertilizate în mod regulat.

Îngrijirea corespunzătoare a plantelor de interior

Udarea

Iată cum trebuie să se realizeze udarea plantelor de interior: Evitați îmbibarea cu orice preț! În caz contrar, rădăcinile mor, iar planta nu va mai putea să absoarbă apa și nutrienții. Prin urmare, nu le udați decât după ce verificați cât de umed este pământul. Pentru aceasta, folosiți degetul pentru a testa umiditatea pământului la o adâncime de câțiva centimetri. Se întâmplă deseori ca suprafața pământului să fie uscată, dar la o adâncime de câțiva centimetri acesta să fie umed.

Îngrijirea frunzelor

Asigurași-vă că ștergeți în mod regulat praful de pe frunzele plantelor dumneavoastră. Astfel planta poate respira din nou. Pentru aceasta, cel mai bine este să folosiți o cârpă umedă sau produsele COMPO de îngrijire a frunzelor. Mai ales în lunile de iarnă, este necesar să pulverizați apă pe frunze. Astfel veți combate efectele aerului uscat din cauza încălzirii. De asemenea, îndepărtați în mod regulat frunzele și florile uscate. Există tendința ca ciupercile să infesteze părțile uscate ale plantelor.

Furnizarea de nutrienți

Toate plantele au nevoie de azot, fosfat și potasiu, aceștia fiind nutrienți pentru creștere și sănătate, prin urmare fertilizați în mod regulat plantele dumneavoastră de interior. Fertilizatorii COMPO pentru plantele cu și fără flori au fost adaptați în mod special cerințelor plantelor dumneavoastră de interior. O alternativă simplă la utilizarea fertilizatorilor lichizi este reprezentată de îngrășământul sub formă de bețișoare de la COMPO sau de fertilizatorii pentru creștere. Aceștia le furnizează plantelor dumneavoastră toți nutrienții necesari pe termen lung.

compo image

Schimbarea regulată a ghivecelor

Schimbarea regulată a ghivecelor este indispensabilă pentru creșterea unei plante sănătoase. Planta își ramifică rădăcinile în ghiveci o dată cu trecerea lunilor și a anilor, iar ghiveciul devine prea mic. Drept urmare, rădăcinile cresc de-a lungul peretelui ghiveciului, iar creșterea plantei deasupra pământului se reduce.

Așadar, schimbați ghiveciul plantelor de interior o dată la doi-trei ani, iar în cazul plantelor mai mari o dată la patru-cinci ani, schimbând și pământul. Alegeți un ghiveci mai mare pentru aceasta. Rădăcinile se pot dezvolta foarte bine, iar frunzele devin mai mari dacă puneți pământ proaspăt și afânat.

Schimbarea corectă a ghiveciului

Aflați aici trebuie schimbat ghiveciul plantelor, pas cu pas, precum și ce trebuie să rețineți când faceți acest lucru.

aflați mai multe

Distribuie